16-580x400

Fiecare dintre noi cunoastem o persoana care sare din relatie in relatie si care de fiecare data spune plina de entuziasm “M-am indragostit.”.

Fiind o persoana care si-a petrecut o mare parte din viata sa de adult singura, nu am putut intelege niciodata cum cineva poate fi indragostit de toate acele persoane. Am presupus ca nu poate fi vorba de iubire adevarata, ci mai mult de teama de singuratate. Dragostea nu poate fi masurata cu ajutorul unor calcule reale. Este ceva ce simti. Dar daca sentimentul nu este corect? Daca iti este atat de frica de singuratate incat orice persoana care se apropie de tine si care te face sa te simti in siguranta devine sufletul tau pereche?

Cu siguranta cunosti acele relatii din trecut, cele despre care pot spune “Nu-mi vine sa cred ca am spus ‘te iubesc’.” Cum ai putut sa spui acele cuvinte unei persoane care nu era genul tau si pe care nu ai mai vazut-o de foarte mult timp? Adevarul este ca in astfel de cazuri nu este vorba despre dragoste, ci despre atasament.

Nu sunt un guru in domeniul relatiilor si nu-ti pot spune cu certitudine daca ceea ce traiesti impreuan cu partenerul tau este dragoste sau doar singuratate mascata sub o alta forma. Cu toate acestea, iti pot impartasi cateva indicii de baza. Acestea sunt tipurile de indicii pe care le-ai putea arata prietenului tau deoarece, sa fim sinceri,  ai prefera sa nu participi la o nunta unde singurul lucru pe care mireasa l-ar putea spune despre viitorul sau sot ar fi “este mereu acolo”. Si daca nu esti sigur in legatura cu propriile motive legate de aspectul relatiilor, citeste in continuare si afla diferentele fundamentale dintre dragoste si atasament.

Iubirea este pasiune. Atasamentul este apatic.

Cand esti indragostit, izbucneste un incendiu in interiorul tau. Acesta poate fi un infern sau o flacara dulce, dar focul intotdeauna exista.  Numai atunci cand poti spune ca simti cu adevarat ceva poti spune ca este vorba despre iubire.

Atunci cand esti atasat de o alta persoana, acel foc lipseste. Poate exista o iritare usoara, anxietate si o multime de alte sentimente, dar nimic asemanator cu acel foc interior.

Dragoste – Altruism / Atasament – Egoism

Dragostea reala are legatura in totalitate cu cealalta persoana. Atunci cand iubesti, doresti sa plasezi nevoile celeilalte persoane deasupra nevoilor proprii. Tot ceea ce faci este pentru persoana respectiva si exista o mica parte din tine in interiorul ei.

Atasamentul are legatura in totalitate cu tine insuti. Vrei ca cineva sa fie acolo pentru tine, vrei un sprijin din partea persoanei respective sau vrei sa beneficiezi intr-un fel. Nu vrei sa ai grija de persoana respectiva, ci numai de tine.

Dragoste – Libertate / Atasament – Posesivitate

A fi indragostit este grozav deoarece nu este necesar sa te afli in mod constant in compania partenerului tau pentru a simti afectiune, pentru a intelege cum se simte sau pentru a te simti in siguranta. Iubesti indeajuns pentru a avea incredere in legatura dintre voi.

In cazul atasamentului, simti ca singura data cand este “ok” este atunci cand te afli in compania persoanei respective.

Iti este dificil atunci cand nu te afli in compania persoanei respective. Te intrebi intotdeauna ce face si cu cine.

Dragostea nu are un termen limita. Atasamentul are.

Atunci cand simti dragoste adevarata, asta este tot ceea ce exista. Timpul nu conteaza. Atunci cand iubesti pe cineva, vei iubi mereu, indiferent de cum merg lucrurile in cele din urma.

Atasamentul nu merge asa. Atasamentul are un termen limita, o data de expirare. Atasamentul nu este real. Deoarece nici unul dintre voi nu poate creste in atasament, inceputul este deja sfarsitul.

A fi implicat intr-o relatie nu este niciodata usor 100% din timp. Lucrurile care conteaza necesita efort. Adevarata iubire este un lucru frumos si remarcabil. Doar pentru ca nu ai gasit adevarata iubire inca, asta nu inseamna ca nu o vei gasi. Daca traiesti experienta sentimentelor de atasament, lasa-le sa treaca pentru a cunoaste cu adevarat minunea iubirii.

sursa: www.e-dimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *