mozart

Cei care au ascultat muzica lui Mozart au demonstrat o creştere a activităţii cerebrale asociate memoriei, înţelegerii şi rezolvării problemelor, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Sapienza, din Roma, susţin că rezultatele studiului evidenţiază faptul că muzica lui Mozart poate activa circuitele neuronale corticale asociate funcţiilor cognitive şi de concentrare, arată dailymail.co.uk.Totuşi, nu orice fel de muzică poate produce aceste efecte.

entru acest studiu, care a fost publicat în revista Consciousness and Cognition, cercetătorii au folosit electroencefalografe pentru a înregistra activitatea electrică cerebrală a participanţilor.

Participanţii au fost împărţiţi în trei grupe: zece adulţi tineri sănătoşi, cu o medie de vârstă de 33 de ani, zece bătrâni sănătoşi cu o medie de vârstă de 85 de ani şi zece bătrâni cu uşoare deficienţe cognitive cu o medie de vârstă de 77 de ani.

Datele au fost înregistrate înainte şi după ce grupurile au ascultat “L`allegro con spirito” din Sonata pentru două piane în D major K448 de Mozart, precum şi înainte şi după ascultarea bagatelei “Fur Elise”, de Ludwig van Beethoven.

sursa: ortodox.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *