Dr. Pascal Dameh este medic specialist chirurgie plastică și estetică, trainer și speaker internațional. După terminarea liceului în Iordania, a decis continuarea studiilor de medicină în România, la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila,, din București, iar specializarea a făcut-o la Spitalul Clinic de Urgență  ,,Bagdasar-Arseni,, Secția Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, continuând perfecționarea în chirurgie prin cursurile făcute în Turcia, Egipt și Iordania. Stabilit  în Romania din anul 2005, dr. Pascal Dameh și-a construit o carieră ambițioasă luând parte la numeroase traininguri în România, dar și în Europa și Țările Arabe.

Urmăriti mai jos interviul acordat în exclusivitate de dr.  Pascal Dameh revistei noastre

Cum v-ați decis să deveniți medic estetician?

Medicina estetică, este din punctul meu de vedere, cea mai creativă intervenție chirurgicală.
Oamenii sunt foarte diferiți și prin urmare, orice procedură necesită o abordare specială, care implică un proces extraordinar și în fiecare caz, rezultate unice. Spre deosebire, de exemplu, de chirurgia generală, unde anatomia nu diferă de la o persoană la alta. Procesul creativ în domeniul chirurgiei plastice este foarte similar cu arta și necesită o inventivitate constantă. Eu compar munca mea cu cea a unui artist, desenez și creez rezultate.

Cum explicați faptul că atât de multe persoane cu aspect normal tind să își schimbe înfățișarea?

Sunt convins că un chirurg plastician trebuie să fie și un bun psiholog și să definească modul în care cererea clientului corespunde unei percepții obiective a aspectului său . Nu de puține ori am refuzat pacienți pentru că nu aveau nevoie de anumite proceduri sau reprezentau un pericol pentru viața lor. De asemenea, întodeauna tindem spre perfecțiune și este normal să facem schimbări atunci când ceva nu ne mai place mai ales că intervențiile estetice sunt mai accesibile, însă trebuie menținut aspectul natural.

 Considerați că rezultatele cele mai bune pot fi obținute doar de un chirurg plastician?

Chirurgul plastician este singurul specialist care deține toate tehnicile și metodele existente de medicină estetică, începând de la injectările cu botox, până la proceduri chirurgicale complexe. Însă, anumite proceduri non invazive pot fi realizate și de medicii dermatologi care au specializări în medicină estetică. Indiferent de cine sunt efectuate procedurile non invazive trebuie întotdeauna să se țină cont de toate particularitățile precum, anatomia individuală a mușchilor faciali, tipul de piele, vârsta pacietului și multe alte aspecte.


Multe persoane se tem să își facă anumite intervenții de teamă să nu pară nenatural. Cum le puteți asigura că nu vor obține un aspect ,,fake,,?

Un aspect frumos se poate obține prin a nu exagera cu cantitatea injectată și prin respectarea
intervalului de timp pentru o nouă injectare. De asemenea, dacă produsele sunt de o bună
calitate, ele pot avea o remanență de până la un  an de zile. În timpul consultațiilor, acord
suficient timp pentru a stabili un diagnostic bun și împreună cu pacientul să decidem care este
cea mai bună soluție.

Cum este descrisă frumusețea din punctul de vedere al unui medic estetician?

Până la urmă, frumusețea este relativă, având în vedere că suntem oameni și gusturile diferă de la o persoană la alta. Însă, rolul nostru, al medicilor esteticieni, este să îmbunătățim aspectul pacienților în funcție de dorințele acestuia. Cu siguranță, noi avem ochiul format în ceea ce privește frumusețea și în același timp, privilegiul de a modela formele și aspectul uman.

Ce anume vă motivează în această meserie?

Să ajut oamenii! În fiecare zi, oamenii vin cu diverse probleme la mine, unele legate de aspect, altele legate de nevoi medicale. De exemplu, sunt persoane care își doresc să scape de pielea în exces rezultată după o pierdere considerabilă a greutății  care îi face să se simtă mai puțin încrezători. Prin meseria mea, îi pot ajuta să ajungă la rezultatele dorite, să le redau încrederea și aspectul dorit. Asta înseamnă că dacă ei pot păși din nou în lume mult mai încrezători, după ce au trecut prin cabinetul meu, pe mine mă motivează enorm să continui acest drum și să mă perfecționez pentru obținerea unor rezultate cât mai bune pentru pacienți.

Care sunt cele mai solicitate intervenții chirurgicale sau non invazive?

Cu siguranță, cele mai căutate intervenții non invazive sunt mărirea buzelor, injectările cu toxină botulinică, lifting facial cu fire, iar pe partea de intervenții chirurgicale sunt implanturile mamare, liposucția, abdominoplastia. Am observat că rejuvenarea vaginală a devenit din ce în ce mai căutată. Se pare că procedurile de rejuvenare vaginală nu mai sunt de mult un subiect tabu pentru doamne și domnișoare.


Ce sfat ați da cuiva care dorește să devină medic estetician?

Îl sfătuiesc să își găsească un mentor, care să îl  învețe toate secretele medicinei estetice, să îi arate avantajele și dezavantajele acestei meserii, astfel încât să înțeleagă cu adevărat estetica. Eu mă pot considera unul dintre cei norocoși, având în vedere că am învățat și continui să învăț de la cei mai buni medici esteticieni din România.

Dr. Pascal Dameh:

Tel0727.232.113

Dr_pascal_dameh@yahoo.com

drdameh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *