Ananasul este un fruct exotic delicios, aromat, cu puține calorii și multe proprietăți care ajută la accelerarea metabolismului. Ideal în cure de slăbire, acest fruct te poate ajuta să dai rapid jos kilogramele în plus.
Câte calorii are ananasul și ce vitamine conține
Ananasul proaspăt este sărac în calorii (50 kcal/100 g), dar bogat în minerale și vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Cu alte cuvinte, fructul exotic și aromat are cam tot atâtea calorii cât merele, fără grăsimi saturate, fără colesterol și cu multe beneficii pentru sănătate, datorită unui conținut mare de fibre solubile și insolubile.
Ananasul conține o enzimă proteolitică numită bromelină, care ajută la digestia hranei, prin descompunerea proteinelor din alimente. Bromelina are și efect antiinflamator, anticoagulant și anti-cancer. Studii recente arată că un consum regulat de ananas previne artrita, indigestia și infecțiile cu viermi paraziți intestinali.
Ananasul proaspăt este și o bună sursă de antioxidanți naturali, mai ales vitamina C (100 de grame de ananas conțin 80% din doza recomandată de vitamina C într-o zi).
Corpul are nevoie de vitamina C pentru a sintetiza colagen. Acesta este o proteină structurală din componența vaselor de sânge, a pielii (efect anti-rid), a organelor și chiar oaselor.
Ananasul conține și vitamina A și beta-caroten, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Studii recente arată că un consum regulat de fructe bogate în vitamina A protejează organismul de anumite tipuri de cancer pulmonar și cancere ale cavității orale.
În plus, acest delicios fruct exotic este bogat în vitamine din complexul B (folați, tiamină, piridoxină, riboflavină) și minerale ca cupru, mangan și potasiu.
Potasiul din ananas este esențial pentru drenarea lichidelor în corp și eliminarea edemelor cauzate de fluctuații hormonale, etc.
Cum să ții dieta cu ananas ca să slăbești eficient
Cum alegi ananasul copt
Deși fructele coapte sunt mai grele decât cele verzi și cele mai mari și grele au o cantitate mai mare de pulpă, nu neglijați un ananas mic, pentru că are aceleași proprietăți ca unul mare, dacă este copt.
Fructele de ananas coapte, scot un sunet ca de pepene copt atunci când sunt gata de cosumat, spre deosebire de cele supracoapte sau stricate, care scot un sunet mai sec la lovitura cu degetele.
Fructele trebuie să aibă coaja intactă, fără pete sau ”ochiuri” maronii și mirosul de la bază nu trebuie să pară fermentat sau mucegăit.
Dieta de 3 zile cu ananas
Cunoscută și sub numele de dieta cu ananas și ton, această cură de slăbire este foarte comună în Statele Unite și relativ ușor de ținut, datorită duratei scurte.
În prima zi a curei de slăbire se consumă un ananas proaspăt întreg pe parcursul zilei, alături de cantități mari de apă pentru detoxificarea organismului.
În ziua a doua se adaugă la dietă două conserve de ton împărțite între mese, alături de un ananas întreg porționat și multă apă.
Ziua a treia reprezintă o repetare a dietei cu ananas din prima zi.
Mai mult aici.