Dana Săvuică, a debutat ca scriitor la Gaudeamus, fiind astfel autoarea a două texte în antologia « Cum e să fii fată », publicata de Editura Univers.

Editura Univers a lansat mai multor autoare de notorietate provocarea de a răspunde la această întrebare: Cum e să fii fată, iar rezultatul  este o carte surprinzătoare și captivantă  în care nouă autoare ne împărtășesc perspectiva lor asupra lumii la feminin: Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Adela Dan, Raluca Feher, Miruna Ioani, Andra Nistor, Melinda de Ross, Victoria Serman și Dana Săvuică, care a semnat două texte în acest volum publicat în condiții grafice deosebite, cu o copertă ilustrată de Cristiana Radu. Recent, Dana Săvuică a obținut Premiul pentru debut scriitoricesc la  Gala Performanței & Excelenței, 2017 pentru textele publicate în antologie.

Sustinuta indeaproape de fiica ei, Julie, Dana Savuica a marturisit ca se inspira de la aceasta care este la current cu noile trenduri in tehnologie. Nu doar ca se sfatuiesc una pe cealalta, dar mama si fiica seamana ca doua picaturi de apa.

La numai o oră după deschiderea Târgului de Carte Gaudeamus, iubitorii de carte au avut surpriza de a asista la standul Editurii Univers la un happening,  un duel inedit de replici între Dana Savuica și Bogdan Stoica, autorul seriei Tipul din filme nu există și al unei cărți de fotografie cu telefonul.

« Cum e să fii fată » ne-a spus Dana Săvuică: e despre iubire, frumusețe, maternitate, îndrăgostire; despre  fragilitate, dar și despre reversul ei. Evenimentul a fost sprijinit de doi parteneri care reflectă înclinația femeilor pentru  parfumuri,  bijuterii și accesorii, decorațiuni interioare : Douglas si Meli Melo Paris.

Un corner intim cu obiecte de la Department Store Meli Melo, un fotoliu, o masuta cu lampa, o cana decorativa, papuci de casa si un pled moale au creat decorul perfect pentru relaxare, atunci cand citim o carte buna.

In aer plutea subtil mirosul esentelor misterioase ale parfumurilor Eisenberg de la Douglas,  cu note orientale și florale care imbogatesc jurnalul unui calator neobosit. Cele 12 parfumuri, sase pentru femei si sase pentru barbati au completat povestea atemporala a relatiilor femeie-barbat comentate cu umor si fantezie de cei doi protagonisti, Dana si Bogdan.

‘Asemeni acestor esente The Latin Orientals, tinute in sticle pretioase in care fiecare, prin semnatura olfactiva unica deschide secretul sufletului nostru, relatia intre barbat si femeie isi gaseste propria cheie care deschide puntea de comunicare spre iubire si intelegere » a fost incheierea facuta de Dana Savuica.

În dialogul-surpriză de la Gaudeamus, publicul a aflat și punctul de vedere al bărbaților: Bogdan Stoica afirmă și în viața reală, la fel cum o demonstrează în cărțile sale pline de autenticitate și umor, că Tipul din filme nu există. Cititoarele din public au fost provocate să dea un SMS iubitului sau soțului lor, cu mesajul simplu „te iubesc“ și să vadă câte dintre ele primesc aceeași declarație ca răspuns. Spre marea uimire a autorului, care pariase că bărbații nu vor răspunde la fel, au existat două asemenea mesaje, unul dintre ele chiar poetic: „Și eu te iubesc, ești lumina ochilor mei“. Așadar, romantismul n-a dispărut cu totul din lumea zilelor noastre, demonstrând încă o dată ceea ce Bogdan Stoica a afirmat în încheierea dialogului: „Femeile știu mai bine ca noi“.

Dana Săvuică și Bogdan Stoica fac parte dintre autorii români de mare succes lansați în ultimii trei ani la Editura Univers. Ioana Chicet-Macoveiciuc este deja la a treia carte publicată la Editura Univers, bestsellerul Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, după ce a debutat în 2015 cu volumul de non-ficțiune literară O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, urmat de romanul Miercuri, respirăm. Corina Ozon a publicat recent volumul Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire. Apariția cărții lui Bogdan Stoica, Tipul din filme nu există a avut un efect fără precedent asupra publicului din România: s-au vândut în mai puțin de un an peste 12000 de exemplare, iar cererile adresate autorului pentru următoarea carte, cu texte asemănătoare, au devenit imperioase: așadar, Tipul din filme s-a întors aducându-ne volumul doi, cu texte la fel de autentice și de originale ca ale primului volum. Iar acum, cărțile acestor autori români remarcabili sunt gata să iasă în lume.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *