Ce poți face după terminarea liceului? Continui cursurile unei facultăți sau alegi deja o meserie, iar cei care se află în situația în care vor deja să muncească au diverse posibilități, iar una dintre ele este alegerea unei profesii dinamice precum cea de însoțitor de zbor. Iată ce trebuie să facă tinerii care au minimum 18 ani, dar mai ales și cei care vor să se reprofileze.
Tot mai mulți tineri sunt nehotărâți in alegerile lor profesionale după terminarea liceului. Unii dintre ei vor deja să aibă o meserie, alții continuă studiile și doar unul din trei absolvenţi din România ajunge să lucreze în domeniul pe care l-a studiat în şcoală sau în facultate. Pentru cei care nu vor să mai facă o facultate, nu s-a terminat lumea! Ba dimpotrivă, există foarte multe variante și oportunități de job.
Școlile profesionale pe de o parte pregătesc pentru o anumită meserie, dar există și o variantă de a lucra ca însoțitor de zbor. Nu doar pentru cei care au terminat liceul, ci și pentru persoanele care vor să se reorienteze într-un alt domeniu de activitate. Spre exemplu, cei de la firma Hi Wings oferă joburi în domeniul aviației. Cariera de însoțitor de zbor, sau stewarsesă/steward!
Un astel de job oferă multe beneficii precum câștigurile foarte bune, oportunitatea de a vedea întreaga lume dar și dinamica acestui job. Ce trebuie sa facă cei care vor să aibă o carieră deasupra norilor? Este foarte simplu.
“Din luna februarie a acestui am deschis o școală de însoțitori de zbor. Cursurile durează 3 săptămâni, iar programul se desfășoară de luni până joi. Se pot înscrie toate persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani și au 12 clase, persoane care nu doresc să continue studiile superioare, sau persoane care au deja studii și vor să activeze în acest domeniu.
Cei care se înscriu învață limba engleză, terminologii, securitate aviatică, proceduri în avion și tot ce trebuie să știe un steward din clipa în care a ieșit de pe ușa casei și pleacă spre avion. Această meseria se poate face până la vârsta 65 de ani, iar dacă ai 10 ani de zbor, poți ieși la pensie la vârsta de 50 de ani.
Costul unui curs este de 2600 de euro și este inclus totul: vizită medicală, simulator, înscrierea la Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Salariile pleacă de la 1.200 de euro la care se adaugă emisiile de zbor. La finalul cursurilor, cursanții vor obține licență de zbor pe viață și pot zbura la orice companie”, a declarat Iulia Iovu- trainerul școlii de însoțitori de zbor.

Compania garantează o colaborare serioasă, ce include toate formalitățile pentru a ajunge cât mai aproape de o carieră în domeniul aviației.
Asta înseamnă că viitorul însoțitor de zbor nu va avea parte doar de cursurile propriu zise, ci pur și simplu va avea grijă să urmezi toate procedurile necesare obținerii unui job de însoțitor de bord.