E de post. E vegană. E sănătoasă, plină de antioxidanți. E extrem de rapidă – se face în 30 de secunde. Se face din ingrediente puține. Ce să vrei mai mult de la o maioneză?
TIMPI DE PREPARARE
Gata in: 30 de secunde
INGREDIENTE
2 bucăți de avocado
3 linguri ulei de măsline presat la rece
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri de apă
sare de mare
PREPARARE
Scoate sâmburele de la avocado, pune crema într-un bol mai mare.
Adaugă restul ingredientelor, treptat, în timp ce amesteci cu ajutorul unui mixer. Bate timp de 30 de secunde până devine mătăsos și cremos.
Pune într-un borcan care se închide etanș și depozitează la frigider.
Beneficiile consumului de avocado:
Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante.
– au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.
– contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral
– ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL), precum si la diminuarea numarului de trigliceride in sange;
– mentin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de imbolnavire cardiaca); intrucat contin vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, fructele de avocado protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca;
– regleazahipertensiuna arteriala, prin continutul bogat de potasiu;
– protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, prin fitonutrientii furnizati (polifenoli si flavonoizi), deci scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative;
Surse selective: www.kilocalorii.ro , www.sfatulmedicului.ro