Cristian Pomohaci, patru copii înfiați, dar niciunul în evidențele Protecției Copilului. Poliția a demarat o anchetă

Într-un interviu pentru revista Taifasuri el a vorbit despre un copil de la orfelinat pe care a pus ochii în timp ce se afla în armată:

„Apoi, la Arad, gard în gard cu unitatea militară era un orfelinat. Din ceea ce primeam eu de la fani le duceam şi copiilor de acolo. Îmi amintesc că era un băieţel blond, cu zulufi galbeni, de care m-am ataşat foarte tare. Era nespălat, plin de păduchi, iar când plecam striga după mine: „Tati, tati, tati…” şi plângea de începeam să plâng şi eu. Când mă întorceam la unitate mă vedeau colegii şi mă întrebau ce am, iar eu le spuneam că plâng după prietena mea, dar eu plângeam de fapt după copilul ăla. Când am terminat armata şi am ajuns acasă i-am zis mamei că vreau să înfiez un copil, iar ea a zis: „Ai înnebunit? Tu nu eşti însurat şi vrei să înfiezi un copil… ce-ţi trebuie?” Trecuse cam jumătate de an de la discuţia asta, dar eu nu-mi puteam lua gândul de la Ionuţ – că aşa îl chema, aşa că m-am urcat în tren şi mi-am zis că îl voi înfia cu sau fără voia părinţilor. Însă, când am ajuns la orfelinat, Ionuţ era deja înfiat. Nu ştiţi ce necaz mi-a fost… Şi astăzi îl pomenesc pe copilul ăla şi nu am să mi-o iert cât voi trăi că nu l-am înfiat, a mărturisit Pomohaci pentru revista Taifasuri.

Apoi el a vorbit despre cei patru copii înfiați pe care i-a crescut, dar și despre zeci de copii care locuiau la Moșuni pe timpul verii.

– Aţi înfiat totuşi alţi patru copii. Ce ne puteţi spune despre ei?
– Aşa-i. E vorba despre Marius, Alin şi Florina – care sunt studenţi – şi Cătălin – care e căsătorit cu Lucreţia şi mi-a oferit şi un nepot. Alin e student la Teologie şi cântă şi el muzică populară.
– De când sunt în grija dumneavoastră?
– De când aveau 6-7 ani, doar Alin a fost mai mare când l-am luat, era în clasa a VIII-a. Doar unul e adoptat cu acte în regulă – formalităţile au durat opt ani -, însă toţi au crescut efectiv cu noi. Eu i-am spălat, eu le-am tăiat unghiile, i-am trimis la şcoală… toţi sunt copii buni, credincioşi, nu-mi ies din cuvânt şi nu lipsesc de la biserică. De 13 ani, de când sunt cu mine, niciodată nu mi-au ieşit din cuvânt. Dar, în afară de ei, vin mulţi copii la Moşuni, din toată ţara. Vara asta, spre exemplu, au fost 82, copii din toate păturile sociale şi din elita societăţii, dar chiar şi din orfelinate.
– Cum reuşiţi să aveţi grijă de atâtea suflete?
– Dumnezeu ne binecuvântează. Alerg dintr-un capăt de ţară într-altul, unii oameni ne aduc o pâine, alţii un cartof, noi avem oi, vaci şi alte animale pe lângă gospodărie… ne-ajută Dumnezeu să fie bine. În plus, vreau să subliniez faptul că pe timpul verii vin profesori voluntari să le predea lecţii copiilor. Dimineaţa merg la rugăciune, apoi la lucru şi la învăţat.
– Aveţi adăpost pentru toţi?
– Da. Am făcut de curând o casă frumoasă, unde locuiesc câte patru în cameră. Unii oameni credeau că-i a mea, dar nu-i aşa. Eu stau într-o încăpere de 2/3 metri, situată în capătul unui grajd, unde sunt animalele. Eu am hotărât aşa.

Directoarea Directiei de Protecție a Copilului Mureș, Andrea Stekbauer, a declarat ieri, 26 iunie, pentru Ziar de Cluj că Pomohaci nu figurează în evidențe cu niciun copil adoptat.
„Vă pot spune că în evidențele noastre acest Pomohaci Cristian nu figurează cu niciun copil înfiat“, a declarat ea.

Poliția Județului Mureș a început o anchetă după ce o înregistrare în care se presupune că preotul Cristian Pomohaci are un dialog cu un minor pe care încearcă să îl convingă să îi facă anumite favoruri sexuale, contracost.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori in scopuri sexuale”, specifică Poliția Mureș într-un comunicat de presă transmis ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media