Frumoasă, talentată și una dintre femeila care face cunoscută ia românească în toată lumea. Alături de o echipă frumoasă, Iulia Martinescu creează ii, iar doritoarele din țară și din străinătate le pot comanda. La începutul acestei luni, Iulia a îmbrăcat cea mai specială ținută populară, cu o ocazie extrem de importantă pentru sufletul ei: cununia civilă!

Ponoarele, Mehedinți este destinația care devine din ce în ce mai cunoscută românilor și nu numai. Fie că vorbim de frumusețile naturale, fie ca vorbim de hărnicia și ospitalitatea ponorenilor, nu avem decât cuvinte de laudă. Și cum vremea frumoasa îți dă ghes la plimbare, mi-am fixat ca țintă această perlă din Munții Mehedințiului, unde revin cu aceeași plăcere de fiecare dată. Cazat fiind la Conacu Boierului, îmi beau cafeaua admirând arhitectura și atenția gazdelor pentru fiecare detaliu. Am observat cum, discret gazdele încep să pregătească recepția conacului pentru un eveniment. Am întrebat ce se petrece și mi s-a răspuns că va avea loc o cununie. Curios din fire, am așteptat evenimentul. Și au apărut… Oameni frumoși, îmbrăcați în straie populare, într o combinație reușită de popular cu modern. Veneau frumos, pe familii. Mi-am dat seama de asta deoarece iile pe care le purtau aveau aceleași modele. Într-un final apar și mirii în ținute deosebite, cusute în ton cu primăvara care tocmai bate la uși. Și da…era ea, Iulia Martinescu, fată de la Ponoarele care a făcut cunoscută ia românească în toate colțurile lumii. Acum avea rolul principal, acela de mireasă. Mi-am propus să nu plec până nu reușesc să schimb câteva impresii cu…

-Doamna? -Mihalache, Iulia Mihalache! Mă bucur tare mult sa ne reîntâlnim. Felicitări, Iulia! Casă de piatră! Nu trebuie să-mi spui cum ți-a venit ideea. Era de așteptat să-ți pui în valoare munca și talentul. A fost greu?

 -Mulțumesc! Nu a fost ușor, dar am făcut-o cu multă dragoste. Este bucuria sufletului meu, să arăt perechilor de tineri ca în momentele speciale frumusețea portului popular înnobilează și dă prestanță fiecărui chip.

 -Constat că ți-a reușit. I-ai aliniat pe toți în port popular.

 – Sunt fericită că ambele familii, nașii și moșii și prietenii sunt iubitori de folclor. Nu mi-a fost deloc greu să-i conving.

-Te văd fericita, împlinită! Ai avut un an bun?

-Da, pot spune că este anul meu! Sunt o femeie împlinită, îndrăgostită și cred că această energie pozitivă s-a transpus și în activitatea mea de creație din atelier. Alături de o echipa minunata, am reușit sa readucem la lumina cele mai frumoase ii din lăzile de zestre uitate.

 -Ce-ți dorești pentru viitor?

-Bineînțeles…copii! Așa cum eu am moștenit frumusețea portului, vreau sa am și cui să i-o transmit deoarece consider ca România înflorește cu fiecare realizare a fiecărui tânăr.

 -Succes! „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *