ingrijire-par-sfatulparintilor.ro-freedigitalphotos.net_-350x250

1. Blondele au mai mult estrogen

Culoarea parului este un indicator extern care indica, in functie de varsta, cateva lucruri. Studiile pe acest subiect au dezvaluit ca femeile cu parul blond au mai mult estrogen decat urmasele Evei cu o alta culoare a cositelor. Despre blonde se mai spune ca au o personalitate vioaie si plina de viata.

2. Roscatele sufera mai mult

Roscateleau predispozitie ridicata spre durere. Stomatologii cred ca acestea sunt mai sensibile la durere si reactioneaza mai greu la analgezice.

3. Rata de crestere

Parul facial creste mai repede decat oricare altul de pe corp. Daca nu s-ar barbierii niciodata barba unui barbat poate ajunge la 9 metri, adica mai lung decat o balena ucigasa.

4. Chelia este asociata cu bolile de inima

 Pierderea podoabei capilare ar putea indica unele probleme de sanatate. Potrivit unor studii recente s-a descoperit o legatura directa intre chelie si afectiunile coronariene. Cheliosii prezinta un risc cu 70% mai mare de a se imbolnavi de inima comparativ cu persoanele care au o podoaba capilara bogata.

5. Viermisorii genelor

Ai putea fi uimit sa afli ca in gene exista viermisori care traiesc in foliculii genelor. Acesti paraziti se hranesc cu sebum. Folosirea excesiva a produselor de machiaj poate avea ca rezultat inmultirea acestor viermisori, ceea ce va duce la pierderea foliculilor.

6. Firul de par uman este aproape indestructibil

Cu exceptia focului, firul de par se degradeaza atat de incet incat l-ai putea considera imposibill de dezintegrat. Cositele rezista la o multime de lucruri chiar si la actiunea unor acizi sau elemente chimice corozive.

7. Blondele au mai mult par

Cercetarile au scos la iveala ca blondele au mai multe fire de par decat celelalte femei. Media de fire la o reprezentanta a Evei este de 100.000 de fire in vreme ce la blonde este de 130.000 de fire.

8. Greutate suportata de par

Un fir de par rezista la o greutate de 100 de grame. Ceea ce inseamna ca o franghie din 100 de fire de par poate sustine o greutate de 10 kilograme.

9. Tesuturile care cresc cel mai rapid

Parul creste cel mai rapid in corp, iar dupa el vine maduva oaselor.

Mai mult aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *