FotografulTAU-7538FotografulTAU-7255

Corina Dănilă a vizitat în urmă cu câteva zile centrul de îngrijire HOSPICE Casa Speranței, unde s-a întâlnit cu bolnavii internați și cu copiii veniți să se bucure împreună de apropierea sărbătorilor de iarnă. Este al doilea an când vedeta TVR vizitează HOSPICE Casa Speranței pentru a susține organizația în cadrul unei campanii prin care companiile care au înregistrat profit pot direcționa, fără niciun cost, 20% din impozitul pe profit până la 31 decembrie către HOSPICE, banii urmând a fi folosiți pentru îngrijirea celor afectați de o boală incurabilă.

Realizatoarea TVR a vorbit mai întâi cu domnul Constantin Adjinschi, un bolnav în vârstă de 70 de ani și care, mereu binedispus, i-a povestit Corinei, printre câteva glume, cum l-au pus pe picioare medicii și asistentele de la HOSPICE în urmă cu două săptămâni, atunci când a fost internat în unitatea cu paturi. „Nu am cuvinte să-i descriu pe acești oameni. Sunt, de fapt, îngeri care își pun tot sufletul în ceea ce fac pentru noi” a declarat domnul Adjinschi.
Corina a petrecut timp și cu o pacientă venită pentru tratamentul limfedemului și de la care a aflat calvarul îndurat până când sistemul medical românesc a reușit să o diagnosticheze corect, cu cancer la sân. Suferințele acesteia nu s-au încheiat după operație, care a fost urmată de apariția limfedemului, umflarea membrului superior pe partea afectată de mastectomie.
Ambasadoarea HOSPICE s-a întâlnit și cu copiii veniți să socializeze în centrul de zi și a aflat de la kinetoterapeutul Bogdan Racoviță care sunt problemele avute de fiecare dintre cei mici și care sunt procedurile pe care le urmează pentru ameliorarea afecțiunilor de care suferă.
Fiecare întâlnire cu pacienții, medicii și asistentele de la HOSPICE Casa Speranței este una extrem de emoționantă și mă bucur nespus văzând oameni care au grijă, necondiționat, de cei care au cel mai mult nevoie de ajutorul nostru, copiii și adulții care suferă de boli incurabile”, ne-a mărturisit Corina Dănilă. „Îi îndemn pe reprezentanții companiilor care au avut profit să direcționeze până la sfârșitul anului către HOSPICE, fără niciun cost suplimentar, 20% din impozitul pe profit, pentru ca fundația să poată continua furnizarea gratuită a serviciilor de îngrijire paliativă celor aflați în suferință”, a mai adăugat vedeta.
Campania de strângere de fonduri a HOSPICE Casa Speranței se adresează companiilor care au înregistrat profit în acest an și care pot direcționa până la 20% din impozit pentru a susține cauze umanitare prin intermediul Legii sponsorizării, aflată în vigoare de 21 de ani, dar încă puțin cunoscută și folosită de firmele din România. Fondurile colectate vor fi folosite pentru îngrijirea paliativă a persoanelor care suferă de boli incurabile.

În fiecare an în România peste 150.000 de persoane au nevoie de acest tip de ingrijire în lupta lor cu o boală incurabilă, însă mai puțin de 7% dintre aceștia primesc sprijin la momentul potrivit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *