ce-se-intimpla

Cât timp poţi stă gol, fără senzaţie de disconfort? Cei mai mulţi dintre noi nu se simt confortabil cu corpurile noastre proprii şi, prin urmare, nu ne place să dormim goi. Dar este un fapt dovedit ştiinţific că dormitul cu trupul gol are beneficiile sale.

Dacă dormiți fără haine, aveți un somn mai bun şi niveluri mai scăzute de stres. Aici sunt 7 beneficii uimitoare de dormit gol în fiecare noapte!

1. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CALITATEA SPERMEI

Un nou studiu arată că bărbaţii care dorm goi au o mai bună calitate a spermei. Boxerii strânși pot creşte temperatura testiculelor, ceea ce poate determina diminuarea calității spermei.

2. DORMITUL ÎN PROFUNZIME

Sunteți chinuiți de insomnie? Încercați să dormiți goi pentru o schimbare. Acest lucru va ajuta la menținerea temperaturii corpului ideal pentru a adormi și vă va ajuta în a avea un somn profund și fără sunet, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la reducerea drastică a temperaturii de instalația de aer condiționat.

Citește și:   Tu știi cum se fac jeleurile? Nu o să mai mănânci după ce vezi asta!

3. RATA MAI MARE A METABOLISMULUI

Atunci când dormi profund, rata metabolismului a corpului tău crește. Deci, practic va arde din grăsime mai repede, chiar în timp ce dormi.

4. CRESTEREA OXITOCINEI

Oxitocina este un hormon al simțurilor pozitive, care este produs în organism în timpul actului sexual. Dormind gol dă un impuls natural pentru nivelul oxitocinei care face să te simți cu adevarat senzual și fericit.

5. ÎNCETINEȘTE ÎMBĂTRÂNIREA

Atunci când dormi cu haine, corpul tău devine cald şi acest lucru interferează cu eliberarea hormonului uman de creştere care repară celulele pielii. Dormitul fără haine menţine corpul tău la o temperatură optimă şi, de asemenea, încetineşte procesul de îmbătrânire. Pe măsură ce corpul tău produce hormonul de creştere uman mai mult, vei avea mai puţine riduri.

6. ÎMBUNĂTĂȚIREA CIRCULATIEI SÂNGELUI

Atunci când stam culcați plat, circulaţia sângelui încetineşte, deoarece nu există nici o tragere a gravității. În plus, benzile elastice şi şnururile hainelor de noapte obstrucţionează şi mai mult circulaţia sângelui. Dormitul fără haine ajută, astfel, la un bun flux al sângelui.

Citește și:   Cat costa pastila de-a doua zi si cum s-o iei corect

7. RĂMÂI SLAB

Când ai un nivel mai scăzut de hormoni de stres numit cortizol şi rata mai mare a metabolismului, vei sfârşi prin a pierde grăsime acumulată. Este un fapt că oamenii care dorm goi au procent mai mic de grăsime pe  burtă.

sursa: connectr.tasta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *