Fructul de avocado poate fi extrem de benefic pentru corp, însă este esenţial să ştii cum să-l consumi.
Spre deosebire de alte fructe şi legume, avocadoul conţine mai multe tipuri de antioxidanţi. Miezul şi pieliţa fructului conţin doar 30% dintre antioxidanţi, restul găsindu-se în sâmburi.
Reduc colesterolul şi inflamaţiile
Ce efecte au aceşti antioxidanţi? Studii efectuate de-a lungul timpului arată că antioxidanţii care se găsesc în sâmburii de avocado scad colesterolul şi reduc inflamaţiile, prevenind astfel mai multe afecţiuni, printre care şi bolile cardiovasculare.
Au proprietăţi anticancerigene
Compuşii fenolici care se găsesc în sâmburii de avocado uşurează durerile stomacale cauzate de ulcerul gastric. Flavonoizii sunt un alt tip de antioxidanţi care se găsesc în sâmburi şi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor antincancerigene.
Susţin sistemul imunitar
Dacă ai sistemum imunitar slăbit şi te confunţi adesea cu răceli sau episoade gripale, consumul sâmburilor de avocado este soluţia perfectă pentru tine. Substanţele din compoziţia sâmburilor susţin corpul în lupta contra bacteriilor şi a virusurilor.
sursa: clickpentrufemei.ro
Vezi mai mult aici.