Hit-urile Eurovision au răsunat astăzi (5 martie 2017) în centrul Capitalei, la Universitate şi sute de oameni s-au oprit să asculte şi să se bucure de spectacolul oferit de câţiva dintre cei mai apreciaţi artişti ai României şi vedete-copii.
Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Adrian Enache, Trupa Superchill, Oana Velea, Eduard Stoica şi Bianca Lixandru, au reamintit trecătorilor câteva dintre melodiile câştigătoare ale competiţiei internaţionale, dar şi alte piese care au scris istorie de-a lungul timpului.
 
 Ne-am gândit că avem un parteneriat cu Primăria Capitalei şi putem să profităm de Târgul de Mărţişor de la Universitate, unde să aducem artiştii noştri să cânte alături de bucureşteni, chiar în locul în care în această seară, de la 20.30, se va transmite în direct, concomitent cu TVR1 şi TVR HD, finala Selecţiei Naţionale a Eurovision. M-am bucurat foarte mult că a fost o minunată zi de primăvară, cu soare şi că cineva din public mi-a spus că i-am făcut cel mai frumos cadou. Asta a fost tot ce ne-am dorit: atmosferă, muzică, emoţie, iar TVR a venit alături de publicul său”, a spus Iuliana Marciuc, producătorul general al Selecţiei Naţionale.
 
Mă aflu aici pentru că este vorba de Eurovision”, a spus Monica Anghel, care, în 2002, alături de Marcel Pavel, a reprezentat România la Eurovision Song Contest cu melodia “Tell Me Why”. „Chiar vorbeam cu Marcel zilele trecute, când am avut un concert cu Filarmonica din Piteşti şi-i spuneam că mă uit de fiecare dată cu emoţie la evoluţia noastră de atunci, pentru că am cântat extraordinar, parcă era un CD, nu live”, şi-a mai amintit Monica Anghel.
 A fost unul dintre momentele importante din cariera mea şi a Monicăi Anghel, dar şi a lui Ionel Tudor şi a Ioanei Fugaru. Participarea la Eurovision este un moment important pentru orice artist, mai ales pe plan internaţional. Sunt mândru că, alături de Monica, am calificat pentru prima dată România printre primii zece. Acum sunt alte condiţii de prezentare a piesei, faţă de momentul nostru. Ai oportunitatea de a ajunge pe toate posturile de radio şi televiziune”, a rememorat Marcel Pavel experienţa de la ediţia din 2002, de la Tallin.
 
Pentru Luminiţa Anghel, competiţia de anul acesta este cu totul specială. „În primul rând pentru că am fost în juriu şi sperăm că am făcut o treabă bună când am ales cele 10 piese. Sper că, în această seară, telespectatorii vor alege pe cel mai bun reprezentat pentru concursul din Ucraina. Să nu uităm că se împlinesc 12 ani de când am participat la Eurovision, chiar pe scena Kiev-ului şi am urcat pe podium, pe cel de-al treilea loc, alături de trupa Sistem, cu “Let me try”. Consider că Eurovisionul este cel mai important concurs muzical de talie mondială cu cea mai mare vizibilitate, după Oscar. O rampă bună de lansare pentru orice artist şi cea mai bună ocazie să fii văzut de oameni importanţi din industria muzicală”, a spus Luminiţa Anghel.
Întrebată despre cea mai frumoasă amintire din 2005, Luminiţa Angel mărturiseşte că „România a avut atunci cel mai mare număr de ziarişti prezenţi la conferinţa de presă, deoarece “Let me try” a fost iubită încă de la început, înainte de a fi ascultată pe scena din Kiev. Melodia continuă să fie iubită de fanii Eurovision până astăzi”.
Adrian Enache a dansat, alături de cei prezenţi la flashmob şi a cântat melodii ca Mambo Italiano sau We Will Rock You, dar şi din repertoriul nemuritorului Elvis Presley.
 
Am venit cu mare plăcere aici, mai ales că am participat şi eu acum vreo şapte ani la Selecţia Naţională. Reuşisem atunci performanţa să ajung în finală cu două melodii, a doi compozitori diferiţi: compozitorul Nicolae Caragea, dar şi cu cei de la Salamandra cu care am şi lansat piesa <Într-o zi o să ne ţinem de mână>”, şi-a amintit Adrian Enache, moderatorul emisiunii Duelul Pianelor de la TVR 2. „Am rămas un spectator fidel al Eurovisionului, a mai declarat artistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *