01_w747_h800_q100

În Capela cu hramul Adormirea Maicii Domnului din incinta Spitalului Universitar din București Părintele Marius Ciprian Dinu, coordonator al preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, împreună cu mai mulți preoți de caritate din Capitală, a oficiat luni, 02 noiembrie 2015, începând cu orele 15:00, Taina Sfântului Maslu, pentru victimele accidentului de la clubul Colectiv.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cele 30 de persoane trecute la Domnul în urma incendiului de vineri seară.

„Toţi preoţii de caritate sunt prezenţi în spitalele unde au fost internate victime ale incendiului. A fost oficiată Taina Sfântului Maslu în fiecare din aceste spitale. De asemenea, a fost oficiată Taina Sfintei Spovedanii şi a fost administrată Sfânta Împărtăşanie acolo unde a fost posibil, în special la Spitalul de Arşi”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Marius Dinu.

Biserica îşi face lucrarea ei cu modestie, cu semerenie, fără să trâmbiţeze foarte mult acest lucru

Sâmbătă dimineaţa am aflat şi eu (n.ed. despre accident). De atunci am venit la spital, am trecut pe la paturile bolnavilor, am luat de la personalul medical cu care colaborez de foarte mulţi ani, numele tuturor celor care au trecut prin accident şi sunt în suferinţă pentru a-i pomeni în rugăciune, la Biserică. I-am pomenit şi ieri, duminică, la Sfânta Liturghie. În toate bisericile au fost pomeniţi atât cei vii care se află în suferinţă, cât şi cei care au trecut la Domnul. Dar Biserica nu prea face caz de binele pe care îl săvârşeşte pentru că este o poruncă a Mântuitorului care spune: «Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta». Astfel, Biserica îşi face lucrarea ei cu modestie, cu semerenie, fără să trâmbiţeze foarte mult acest lucru”, a spus pr. Marian Sava de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Spitalul Universitar de Urgență – Bucureşti.

În acest răstimp preoții din unitățile spitalicești bucureștene, unde au fost aduse victime ale accidentului de vineri 30 octombrie 2015, au fost alături de bolnavi, uneori chiar și în sălile de operație.

De asemenea, mâine, 3 noiembrie 2015, de la orele 15:00, va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu în Capela Sfântul Ierarh Nicolae a Spitalului Universitar de Urgență Elias.

Taina Sfântului Maslu, oficiată săptămânal în spitalele bucureștene, se va săvârși mai des în această perioadă, pentru vindecarea sufletească și trupească a pacienților și pentru alinarea suferinței și întărirea sufletească a familiilor încercate și a prietenilor acestora.

sursa: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *