O tânără de 18 ani, internată la Spitalul Sfântul Ioan, victimă a incendiului de la clubul Colectiv de la sfârşitul lunii trecute, a încetat din viaţă luni dimineaţă. Bilanţul tragediei ajunge astfel la 56 de morţi.

Ioana Geambașu era din Mizil, a terminat liceul cu brio, a fost olimpică la matematică şi visa să devină arhitectă. În noaptea de 30 octombrie, a ajuns la spital cu arsuri pe 1% din suprafața corpului. Starea sa era însă extrem de gravă din cauza fumului inhalat în timpul incendiului de la Colectiv.

La 16 zile de la noaptea tragică, Ioana a murit în brațele mamei sale care este medic chirurg. Nu a putut face nimic însă pentru a-și salva fiica.

sursă foto: facebook.com

Alte 61 persoane sunt în continuare internate în spitalele din Capitală, dintre care 13 sunt în stare critică şi gravă.

Decesul vine la doar câteva ore după ce, duminică, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, estima că numărul morților din Colectiv ar putea să mai crească.

Noi încă avem pacienți netransferabili, netransportabili, sunt pacienți critici care, chiar dacă am fi dorit și chiar dacă au locuri în alte țări să îi ducem, nu sunt transferabili. Înseamnă că acești pacienți pot să meargă către mai bine sau către mai rău. Asta înseamnă că încă, din păcate, nu putem să spunem că s-a terminat. Va începe perioada de complicații ale infecțiilor și ale altor tipuri de complicații la unii pacienți. De aici pot să spun că, din păcate, încă este posibil să mai avem decese în rândul celor care sunt în țară și în rândul celor care sunt în afara României, a spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

El a recomandat celor care au fost în club pe 30 noiembrie, dar nu au suferit răni, să se supună totuși unui control medical.

Dacă nu ai nimic, dacă nu simți nimic înseamnă că ești ok, dacă ai vreo problemă și simți că este vreo problemă te duci la medic, te consultă, te vede. Este posibil o perioadă unii să manifeste anumite probleme cum ar fi să tușească, să nu se simtă bine pulmonar, să aibă probleme, să facă mai ușor anumite infecții, dar asta cert trebuie atunci consultat, a explicat secretarul de stat în MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *