sanatate-avocado-aliat-impotriva-imbatranirii

Avocado este un fruct foarte popular în acest moment, ce conţine substanțe nutritive și grăsimi bune, fiind, de asemenea, cremos şi delicios. În acelaşi timp, acesta este căutat pentru beneficiile sale nutritive, cât şi pentru efectele imbatabile asupra sănătăţii.

1. Stimulează creierul

Avocado conţine acizi graşi omega-3 şi vitamina E de care creierul uman are atât de mare nevoie. Îmbunătățesc circulaţia sângelui  în cortexul pre-frontal, parte a creierului, responsabilă pentru planificarea, luarea deciziilor și gândirea critică.

2. Reduce nivelul colesterolului

O cană de felii de avocado îţi oferă cu 32% mai multe grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la scăderea colesterolului. Acestea au o mulțime de alte beneficii pentru corpul tău, cum ar fi scăderea riscului de accident vascular cerebral şi apariţiei bolilor de inima.

3.  Ajută la absorbirea altor elemente nutritive

Multe vitamine importante sunt liposolubile, deci au nevoie de fapt de grăsimi pentru a fi absorbite în organism. Acestea includ vitamina A, K, D și E. Consumând avocado, împreună cu orice alte legume sau fructe, îţi ajuţi corpul să asimileze toate celelalte vitamine necesare.

4. Previne apariţia artritei

Avocado conţine alcooli grași polihidroxilaţi – un agent anti-inflamator, care ajută organismul să reducă inflamația ce mai târziu ar fi putut duce la artrită.

5. Are grijă de sănătatea ochilor tăi

Avocado conţine luteină şi zeaxantină,  care sunt esențiale pentru sănătatea generală a ochilor, dat fiind că îi protejează de undele luminoase dăunătoare, în timp ce reducere riscul apariţiei bolilor oculare.

6. Este bogat în fibre

Avocado este foarte bogat în fibre, aproximativ 7% din greutatea sa totală fiind constituită din fibre.

7. Te ajută să slăbeşti

Vrei să scapi de câteva kilograme? Mănâncă avocado. Conține acizi grași mononesaturați, care îţi vor da energie pe o perioadă mai lungă de timp. Asta înseamnă că te vei simţi sătulă mai rapid şi că vei uita de senzaţia de foame pentru câteva ore bune.

8. Conține mai mult potasiu decât o banană

Deşi este un mineral important, majoritatea oamenilor au carenţă de potasiu. Dar avocado te poate ajuta să acoperi acest gol. Acesta conţine 14% din doza zilnică recomandată de potasiu, faţă de 10% cât are o banană.

Aportul ridicat de potasiu este legat de reducerea tensiunii arteriale, reducerea riscului de accident vascular cerebral, infarct miocardic şi insuficienţă renală.

9. Este benefic în timpul sarcinii

Dacă eşti gravidă, consumă cât mai mult avocado. Fructul conţine aproape 25% din doza zilnică recomandată de acid folic, care este esențial atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău.

10. Avocado e bogat în nutrienți

Fructul conţine 20 de vitamine și minerale – inclusiv un sfert din doza de vitamina C, care joacă un rol esențial în creșterea și repararea țesuturilor corpului. În plus, avocado este bogat în B-6, care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.

sursa: www.clickpentrufemei.ro,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *