AUR pentru șase elevi români la Festivalul de Robotică FTC din Coreea de Sud

Autovortex-România-FTC

Echipa de robotică Autovortex România FTC a câștigat medalia de aur la Festivalul de Robotică First Tech Challenge (FTC) din Seul, Coreea de Sud, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Românii au fost singura echipă străină invitată la competiția națională, iar roboții Opossum și Felix le-au adus medalia de aur.

Echipa de robotică AutoVortex Romania FTC este formată din: Ducu Andrei, Edi Diaconescu, Rares Badici – elevi la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Diana Zlotea, elevă la Școala Americană Internațională, Ion Rareș, elev la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Andrei Preda, elev în clasa VIII-A la Școala Generală 198, București. Profesorul coordonator al proiectului este dr. Ionuț Panea.

„Am fost în Coreea, în Rusia, în Germania, în Olanda, în Franța. Momentan am cam îngenuncheat toată Europa și ținta noastră este America, la Campionatul Mondial. (…) Deja am început un program pilot cu o echipă de copii din Răcari. Cu piese de la noi îi aruncăm în competiție în Germania. Și, dacă experimentul funcționează, am vrea să îl extindem pe plan național, să facem un centru de robotică în orașele mari”, a declarat profesorul Ionuț Panea, potrivit digi24.ro.

Echipa Autovortex a participat la concurs cu 2 roboți construiți pentru acest eveniment care au impresionat prin complexitate. Efortul copiilor este foarte, iar pentru continuarea activității lor au nevoie de sponsorizări.

„Noi am încercat să facem rost de sposori, dar e foarte greu pentru că nu multe companii sunt dispuse să sponsorizeze robotica”, a declarat Bogdan Mihai.

sursa: www.expunere.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media