Golden DanceGolden dance

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE. Evenimentul va avea loc în perioada 8-16 aprilie și va fi online sub auspiciile WORLD ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS și EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS – parteneri UNESCO, la care participă peste 500 de artiști din 17 țări ale lumii.

În perioada 8 – 16 aprilie, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE – Online, eveniment organizat de EURO FOLK ACADEMY, sub auspiciile WORLD ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS și EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS – parteneri UNESCO, la care participă peste 500 de artiști din 17 țări ale lumii.

Scopul anunțat al competiției este acela de a susține talentul artiștilor, oferind, în același timp, o oportunitate pentru promovarea valorilor și resurselor culturale ale țărilor participante, pe plan internațional.

Pe toată durata evenimentului, spectatorii au posibilitatea să voteze momentul „Rituals for Honoring Mother Earth”, prezentat de artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, pe platforma https://eaff.eu/en/online-festival-vote/963-2923-international-dance-competition-golden-dance-online.Voturile sunt luate în considerare pentru câștigarea Premiului publicului.

Golden Dance
Golden dance

Deși este una dintre cele mai tinere instituții publice de cultură din peisajul național, TEATRUL MUZICAL AMBASADORII a reprezentat România la importante festivaluri naționale și internaționale și este câștigător a numeroase premii, între care 3 medalii de aur  și 2 nominalizări pentru Grand Prix la Festivalul World Cup Of Folklore – Veliko Târnovo 2019, Premiul de Excelență în Artă la Festivalul ROMANIMA – Nurnberg 2019, Trofeul INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, GRAND PRIX și Locul I a secțiunea Classical Voice/Opera – Festivalul Internațional COPENHAGEN STARS 2021.

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII este una dintre instituțiile publice de spectacole și concerte, aflată în subordinea Ministerului Culturii, al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor și tinerilor fondat în 2019 de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea, după Opera Comică pentru Copii și Teatrul Stela Popescu. Activitatea teatrului se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din București. Obiectivul său este promovarea valorilor muzicale și coregrafice românești și universale, în țară și în lume. Repertoriul instituției este divers, cuprinzând spectacole de operă, balet, musical și  folclor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *