refacuta 1 refacuta 2

Claudia Florentina se afla printre artistii care duc talentul romanesc peste hotare, reusind sa-i impresioneze pana si pe cei mai aspri critici internationali de arta. Experienta dobandita din studiile si  anii traiti in Geneva, a facut-o sa-si impuna stilul si in tara ei natala, un stil  usor perfectionist, asa cum sunt creatiile ei. Totodata, aceasta a reusit sa-i cucereasca pe elvetieni si cu albumul de arta fotografica, despre Bucuresti.
Claudia Florentina, a lansat in Romania colecția de bijuterii „L’Amour”, destinata iubirii. Cum toate creatiile ei au la baza creatiile lui Constantin Brancusi, si de aceasta data, punctul de plecare a fost celebra sculptura a sculptorului nostru, denumita „Sarutul”.
« Nu puteam sa ramân indiferenta la creația geniala a unuia dintre cei mai mari sculptori ai lumii, conaționalul nostru, Constantin Brâncuși. Am simțit sa stilizez, dupa imaginatia mea, lucrărea marelui Brâncuși, stimulata si de polemicele aducerii in tara a ramasitelor sale, cat si de indignarea pe care o resimt fata de modul in care autoritatile noastre se ingrijesc de casa in care sa nascut acest om, care a uimit lumea, chiar daca este numai o replica a locuintei sale, cat si de felul cum sunt protejate operele sale reunite la Targul Jiu. Sunt convinsa ca romanii, ca de altfel si foarte multi straini, se vor simti mandri sa poarte aceste bijuterii. Maestrul este muza mea si ceea ce mi-am propus sa fac, prin stilizarea in miniatura a uneia din creatiile sale, a pornit nu numai din ratiuni pure, si anume de a pastra vie memoria acestui mare artist, ci si de a reaminti aceasta frumoasa viziune a notiunii de dragoste, de uniune atat de puternica in viziunea lui Brancusi. », spune Claudia Florentina.
Tot pe acelasi considerent, aceasta a realizat si cartea „L’Amour & Brancusi”, pe care a lansat-o la Geneva, pentru a intelege mai bine operele de arta ale celui care a fost denumit „geniu national”.
Claudia Florentina planuieste dezvoltarea colecției Amour si doua colecții noi, dintre care una cu motive naționale.
Pentru colecția Amour o diversificare atant  de culoare , trecand de la simplitatea culorii „alb” a pietrei la o adevarata paleta de culori, cat si  de obiecte si  complexitate de forma  -cercei, pandantive, bratari si inele din aur roz si platinate si microsertisate, bijuterii ce vor fi mai pline de viata, atat prin culoare cat si dessignul acestora.
Claudia Florentina a participat, la finele anului trecut, la cel mai mare eveniment de moda din Bucuresti, Fashion Week, acolo unde si-a prezentat, in premiera, colectia de lenjerie intima si haine cu imprimeuri din tablourile proprii si bijuterii. Totodata, spune ea, „a fost o ocazie perfecta, pentru a pune, mai mult, in evidenta bijuteriile, la o scara mult mai mare decat bijuteria obisnuita”.
Creatiile pretioase ale talentatei noastre artiste pot fi gasite si achizitionate in magazinul Helvetansa ( actualul Helvetia) din  Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *