Actrița Claudia Motea, invitație la film pentru liceenii din Chişinău

Claudia MoteaClaudia Motea2

Aflată peste Prut, pentru a reprezinta Festivalul de Film Românesc din Chişinău, actriţa Claudia Motea şi-a luat rolul de PR al festivalului în serios şi i-a invitat personal pe tinerii moldoveni la vizionarea peliculelor înscrise în competiţia cinematografică.

Festivalul de Film Românesc “Mari scriitori, mari ecranizări” se află la a doua ediție și a luat naștere la ideea maestrului Ioan Cărmăzan, președintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România-UARF.
Tematica festivalului care se va desfășura în perioada 21-23 mai 2015 la Chișinău o reprezintă ecranizările după capodoperele literaturii românești. Este vorba de nemuritoarele filme ”Moromeții”, ”Ciuleandra”, ”Felix și Otilia”, ”Casa din Vis”, ”Moara cu noroc”, filme ce fac parte din programa școlară a liceenilor pentru examenul la Bacalaureat. Tocmai de aceea, Claudia Motea a luat contact direct cu liceenii și cadrele didactice din Chişinău, făcându-le acestora personal invitația la film.
“Cred că vizita noastră în licee și dialogul avut cu liceenii și profesorii lor sunt factori importanți ce motivează venirea lor la vizionarea filmelor din festival. O altă întâlnire foarte importantă este cea pe care am avut-o cu doamna Tatiana Tverdohleb, șefa Direcției de Învățământ de la Ministerul Educației, care ne va sprijini în aducerea elevilor la festival. De asemena, întâlnirea cu domnii directori Matei Valeriu și Nichita Danilov de la Institutul Cultural Român-Chișinău este un răspuns pozitiv la invitația noastră de a fi prezenți la festival”, ne-a declarat actriţa.
Printre aceştia, cei care vor fi prezenţi la Chişinău, la Festivalul de Film Românesc “Mari scriitori, mari ecranizări”, sunt maestrul Ioan Cărmăzan, care este și președintele festivalului, Cristian Șofron, actor, regizor şi director al Centrului Cultural Unesco, vice-președinte UARF, Horia Barna, de la ICR București, Bogdan Stanoevici, secretar general la Ministerul Culturii, Otilia Sîrbu, lector universitar la Universitatea Hyperion, Florin Toader, conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion, Alexandru Vasilache, președintele Moldova Film și directorul Cinema Odeon, Sergiu Prodan, președinte Uniunea Cineaștilor din Moldova, Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național Mihai Eminescu.
Un motiv de reală bucurie pentru Claudia Motea este selectarea, în cadrul Festivalului de la Chişinău, a filmului „Kandy, ciocolată de lux cu gust de femeie“, în care îndrăgita artistă are rol principal, este co-scenarist şi co-producător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media