Abstinența de la mâncare nu este un concept deloc nou, dimpotrivă, se practică de mii de ani în culturi din toată lumea. În a treia carte a Yoga Sutra, aproape 25 de siddhi-uri sunt listate, adică puteri paranormale dobândite cu timpul, printre care clarviziunea, psihokineza, precum și detașarea de mâncarea și băutură.
Deși știința modernă are dovada a numeroase capacități extrasenzoriale, precum telepatia, viziunile la distanța, precogniția, pe tema abstinenței de la mâncare cercetările sunt puține.
Abstinența de la mâncare poate că pare total ireală, iar pentru biologie, imposibilă. Însă exemplele din istorie ne arată că de multe ori imposibilul poate devein posibil într-o clipă. Un exemplu recent este cel al oamenilor care își influențează sistemul imunitar prin simpla putere a minții.
Haideți să aruncăm o privire asupra oamenilor care au afirmat că nu mănâncă și au fost analizați de oamenii de știință.
Analizând practica Qigong, care printre altele include la un moment dat și detașarea de mâncare, oamenii de știință au ajuns la niște concluzii extraordinare. Un studio publicat în Jurnalul American de Medicină Chineză, a demonstrate că femeile cu abilități special puteau determina accelerarea germinației anumitor semințe pentru ca recoltele să fie mai robuste. Acesta este doar unul din multiplele exemple despre care puteți citi mai multe în acest articol.
În India mulți asceți trăiesc fără să mănânce, Dean Radin, șeful catedrei de la Institutul de Științe Noetice, explică în cartea sa Supernatural: Știință, Yoga și dovezile abilităților extraordinare că ființa poate transmute energia ambientală în nutrienți și astfel poate trăi oricât dorește fără mâncare și fără a bea apă. Astfel de abilități sunt descries drept siddhi în Yoga Sutra (111.30: eliberarea de mâncare și sete). Deși asemenea concepte sunt total împotriva preceptelor medicale, care afirmă că omul nu poate trăi mai mult de 5 zile fără apă și câteva săptămâni fără mâncare. Așa că și în pofida demonstrațiilor și cazurilor confirmate, majoritatea nutriționiștilor și biochimiștilor consideră astfel de ipoteze ridicole și imposibile.
Prahlad Jani
Prahlad Jani este un indian din Ahmedabad, care afirmă că la vârsta de 11 are, zeița hindusă Amba i-a spus că nu mai are nevoie să mănânce. El a trăit într-o peșteră din 1970 și afirmă că de atunci nu a mai mâncat pentru următorii 81 de ani.
Jani a fost testat în 2003 și 2010 în Spitalul Sterling din Ahmedabad de dr. Shah și echipa sa. Dr. Shah este neurolog de 20 ani și profesor la departamentul local de neurologia la KM School. În timpul primul test care a avut loc în 2003, Jani a fost monitorizat 24/7 de medicii din spital, au fost montate camere video care au confirmat că acesta nu a mâncat sau băut nimic. Nu a arătat nici schimbări la nivel psihologice, ceea ce conform medicinii moderne este imposibil. Testul a durat 10 zile. Chiar dacă poate părea un timp insuficient pentru un astfel de caz, totuși 10 zile fără hrană și apă și fără nicio modificare la nivel psihologic este ceva ieșit din comun.
Jani a fost supus unui test din nou în 2010, la acesta participând 35 de cercetări de la Institutul Indian de Apărare, dar și alte organizații. Și de data aceasta Jani a rămas în camera sa fără să mănânce sau bea apă timp de 2 săptămâni. Ca și data trecută nu au existat schimbări psihologice.
Acestea sunt dovada unor lucruri imposibile și greu de crezut pentru mintea umană. Așa cum era de așteptat niciunul dintre aceste teste nu a constituit subiectul unei lucrări publicate în jurnalele medicale. În plus, aceste studii au generat și multe critici, principalul argment fiind că Jani a scăpat de privirile medicilor și de fapt a mâncat totuși. Cu toate acestea, personalul spitalului afirmă că ar fi fost imposibil așa ceva. Mai multe despre acest caz puteți citi aici.
Michael Werner
Un alt caz vine din partea unui doctor de chimie, pe numele său Michael Werner, directorul unui institut de cercetare farmaceutică din Elveția. Acesta afirmă că nu a mai mâncat hrană solidă din ianuare 2001. A fost pus sub observație într-un studiu de 10 zile în octombrie 2004 și la fel ca și Jani nu a avut niciun fel de modificări la nivel psihologic. Bineînțeles că nici în cazul său nu s-a realizat vreo lucrare științifică, iar motivele sunt chiar simple. Dacă toată lumea ar știi cum să depășească limitările fizice ale corpului și necesitatea pentru hrană închipuiți-vă consecințele de ordin științific și social. Plus că majoritatea cercetărilor se bazează în munca lor pe fondurile primite de la terțe părți, care au de câștigat în urma consumerismului, fie că e vorba de medicamente sau hrană.
Secretul postului
Poate că ați citit deja sau ați auzit cât de benefic este postul și deprivarea de hrană pentru organism. Profesorul Mark Mattson, Profesor de Neuroștiință la Universitatea Johns Hopkins a susținut un discurt la TED despre post, ale cărui efecte sunt de necontestat și includ generarea mai multor celule stem, repararea ADN-ului, combatarea cancerului și celulelor tumorale, este indicat și pentru Parkinson și Alzheimer.
Este foarte interesant cum restricțiile calorile în studiile realizate pe animale au demonstrat beneficii extraordinare la nivel de sănătate, inclusiv în cazul speranței de viață.
Puteți asculta discursul acestui profesor mai jos.
sursa: femininlasuperlativ.ro