6-probleme-vaginul-770x470

Sursa foto:Revista TEO
Vulvovaginita este o infecție care afectează vulva și vaginul și se produce când se alterează flora vaginală. Dacă suferi de această afecțiune îți poți da seama prin faptul că simți mâncărime, se înroșește zona vaginală și uneori ai senzația de arsură.

1. UTILIZAREA PRODUSELOR DE ÎNGRIJIRE CORPORALĂ PREA DES
Nu folosi zilnic produse care conțin chimicale deoarece acestea sunt periculoase pentru sănătatea vaginului tău. Produsele de protecție zilnică mențin lenjeria intimă seacă, evită transpirația, reține secrețiile și ”macerează” vulva.
2. NU ÎȚI SCHIMBI LENJERIA INTIMĂ FRECVENT
Vulvovaginita se manifestă prin senzația de arsură și scurgeri de lichide usturătoare, iar asta se poate întâmpla din cauza neschimbării lenjeriei intime în fiecare zi.
3. FACI DUȘURI VAGINALE
Dacă atunci când mergi la baie să te speli, apropii dușul de vaginul tău faci o mare greșeală. Și asta deoarece mucoasa cervicală se ocupă în mod natural de curățarea vaginului tău.
4. CĂZĂTURI SAU LOVITURI LOCALE
Și acestea pot provoca șubrezirea sănătății vaginului tău. Simpla plimbare cu bicicleta se poate transforma într-un calvar.
5. PARFUMUL ȘI ALTE COSMETICE
Niciodată nu parfuma zona genitală deoarece parfumurile conțin alcool și alcoolul este periculos la contactul cu secrețiile vaginale.
6. ALEGE UN TAMPON ADECVAT
Anumite tampoane și forme de protecție în timpul ciclului menstrual pot fi dăunătoare vaginului tău, provocând iritații și arsuri locale serioase. Alege întotdeauna un tampon care să fie comod.

sursa: teotrandafir.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *