lapte1
Laptele este consumat cu plăcere de milioane de oameni, fiind un aliment benefic nu doar pentru sănătate, ci şi pentru frumuseţe.
Lichidul alb este folosit în alimentaţie, dar şi în frumuseţe, de mii de ani. Plin de nutrienţi şi vitamine, laptele oferă o cantitate consistentă de calciu şi magneziu, necesară zilnică. Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre lapte.
1. Un pahar de lapte pe zi te scapă de dentist. El reduce aciditatea din zona bucală şi, deci, întârzie apariţia tartrului.
2. Este foarte bun pentru piele. Este cunoscut faptul că Celebra Cleopatra îşi menţinea frumuseţea prin băi de lapte. Aminoacizii din acest lichid ajută la curăţarea pielii şi îi conferă strălucire.
3. Laptele UHT rezistă o jumătate de an fără să se strice, fiind trecut printr-un proces chimic, ce îl face rezistent la alterare.
4. Te ajută să slăbeşti. Un pahar de lapte degresat îţi taie pofta de mâncare, dar îşi şi întăreşte sistemul imunitar.
5. Este extreme de indicat pentru alungarea stresului. Un pahar de lapte cald cu puţină scorţişoară şi îndulcit cu miere te ajută să te relaxezi. „Reţeta” este la fel de bună şi pentru insomnii.

Foto. pcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *