1 2 3 4 Semn? Patriarhul oficial al Bulgariei a leşinat în timpul “Crezului”, în cadrul adunării eresiarhilor de la Istanbul

patriarh
Patriarhul Bisericii Oficiale Bulgare  şi-a pierdut cunoştinţa în timpul liturghiei din ziua de luni de după Duminica Ortodoxiei, săvîrşită în Biserica Sfintei Irina din Istanbul împreună cu toţi cei 13 capi ai Bisericilor Oficiale ecumeniste care s-au întîlnit (la iniţiativa apostatului mason Bartolomeu al Constantinopolului) în perioada 5-9 martie să discute despre viitorul “Sinod Panortodox” din 2016.
Această cădere trupească a eresiarhului bulgar s-a întîmplat în momentul cînd se rostea “Crezul”, iar Bartolomeu îi saluta pe cei prezenţi în altar cu “Hristos în mijlocul nostru!”. Neofit nu a mai reuşit să răspundă “Acum şi în veci!”. Pînă la venirea medicilor, confraţii de slujire i-au acordat primul ajutor. Luni seara, Neofit a fost transportat cu avionul în Bulgaria, la spitalul “Tokuda” din capitala Sofia.
După cum relatează site-ul bulgăresc 24chasa.bg, înrăutăţirea bruscă a sănătăţii lui Neofit ar fi putut să fie provocată de atmosfera tensionată în legătură cu luarea hotărîrii desfăşurării aşa-numitului “Sinod Panortodox”, adunare care ar urma să aibă loc în 2016, de ziua Cincizecimii şi care, conform proorocirilor ortodoxe, va fi în realitate un sinod apostat (tîlhăresc) ce va precede întronarea lui Antihrist.
În 2012, patriarhul bulgar a suferit o operaţie pe cord. Ultima investigaţie medicală a trecut-o în ianuarie a.c.
Neofit a fost ales patriarh al Bisericii Oficiale Bulgare pe 24 februarie 2013. Are 68 de ani.

Biserica Oficială Bulgară a recunoscut necesitatea urgentă de a găsi unitatea cu catolicii. Preşedintele diocezei centrale şi a Europei de Vest a Patriarhiei Bulgare, Tihon (Ivanov) i-a spus Papei că unirea este necesară deoarece cetăţenii nu înţeleg diviziunile şi discuţiile dintre catolici şi ortodocşi. Referitor la Comitetul de Dialog dintre catolici şi capii Bisericii Oficiale Ortodoxe din Cipru, Ivanov a declarat că nu este nimic de speriat cu privire la găsirea unei căi pentru împreună-celebrarea Euharistiei.

sursa: apologeticum.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media