La Tulcea a avut loc inaugurarea fazelei și a portului care mai nou, poartă numele regretatului canoist, Ivan Patzaichin, după lucrările de modernizare. Acesta ne-a părăsit în septembrie 2021. La doi ani de la moartea sa, fiica sa, împreună cu autoritățile locale vor inaugura și un ansamblu monumental dedicat marelui sportiv.

”Ce pot să spun eu tot despre evenimentul pe care Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 îl va organiza tot pe faleză este că va fi ultima bucățică de faleză care va fi dată un pic mai târziu. Pentru că noi vom face festivalul pe 8 și 9 septembrie tot aici, și va fi inaugurarea ansamblului monumental.

Eu sper să fiți alături și de voi, acest ansamblu monumental a fost făcut la inițiativa domnului președinte Horia Teodorescu. Cred că va fi un monument și un loc în care oamenii se vor bucura și îmi doresc foarte mult ca în viitor să fie Faleza Ivan Patzaichin, oamenii să țină minte că asta deși e foarte clar că va rămâne în conștiința multora”, a declarat, Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin.

Ivona Patzaichin a mărturisit, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru ea este o mare onoare să se afle într-un loc minunat. De asemenea, aceasta a mai spus că tatăl ei, dacă ar mai fi fost în viață, s-ar fi aflat și el prezent și, ar fi fost măgulit.

Proiectul ambițios de la Tulcea le oferă cetățenilor ei o infrastructură portuară nouă, cu o suprafață de peste 36.000 de metri pătrați și o zonă de promenadă modernă.

Horia Teodorescu: ”A căpătat numele de Ivan Patzaichin, numele marelui nostru sportiv tulcean”

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a declarat că portul reprezintă un punct important de atracție pentru turiști, dar și o zonă de promenadă pentru tulceni.

„Odată cu reabilitarea portului s-a creat și o nouă faleză, un punct de atracție pentru turiști și pentru tulceni, o zonă de promenadă care ne lipsea.

Această faleză, prin hotărâre de Consiliu, a căpătat numele de Ivan Patzaichin, numele marelui nostru sportiv tulcean”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Pe lângă portul și faleza „Ivan Patzaichin”, un alt proiect măreț urmează să fie inaugurat curând. Este vorba despre Aeroportul Tulcea, ce va fi gata la finalul lunii decembrie.

”Sperăm ca la începutul anului viitor, în lunile aprilie-mai, să avem primele curse pe acest aeroport”, susține președintele Consiliului Județean Tulcea.

În plus, au mai fost demarate și lucrări de modernizare a Spitalului Județean din Tulcea, bani investiți din fonduri europene.

Trei zile de muzică și voie bună

Evenimentul a fost marcat prin trei zile de spectacole sub marca Delta Waves Fest. Producătorul manifestării, Izabela Rudolf a strâns nume importante din lumea muzicii și le-a oferit tulcenilor, spectacole și clipe de neuitat.

Pe scena amplasată pe faleză în fața vaporului Cristina au cântat pentru public: Pasărea Rock, Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Alexandra Ungureanu, Raluca Angel, Alina Eremia, dar nu numai. Prezentatorul evenimentului a fost nimeni altul decât Andrei Duban, care a presărat câte un banc, printre momentele muzicale.

Tulcenii au putut vedea și Muzeul militar, dar și un tren regal, care a poposit la Tulcea, pentru a marca aniversarea a 85 de ani de la intrarea primului tren în orașul de pe malul Dunării.

Organizatorii au pregătit și un spectacol inedit de lasere și efecte speciale, foc de artificii și show de drone. Duminică, în ultima zi, patru piloți au oferit un show aviatic formidabil, dar care totodată le-au dat emoții spectatorilor, care i-au aplaudat frenetic.

Foto credit: Petru Ivu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *