Interpreta de muzică populară din zona Bucovinei, Cristina Gheorghiu s-a numărat printre invitaţii show-ului oferit maestrului Constantin Arvinte, la împlinirea celor 90 de ani.
„Pentru mine este o dublă bucurie trăită: sărbătorirea maestrului şi interpretarea pieselor sale pe scena mare a Ateneului Român. Am primit încântată invitaţia colegei mele Rodica Anghelescu, cea care a avut iniţiativa particulară de a-l sărbători pe maestul Arvinte la 90 de ani printr-un concert care să cuprindă doar lucrări, culegeri şi aranjamente muzicale create de domnia sa pentru voci, coruri şi formule instrumentale. Nu numai că i-am răspuns solicitării de participare, dar mi-am oferit şi toată disponibilitatea de a-i veni în sprijin cu tot ceea ce pot, pentru că în felul acesta consider că ne facem o datorie de onoare faţă de una din marile personalităţi ale muzicii româneşti, care şi-a legat pentru totdeauna numele de instituţia din care facem parte, Ansamblul Artistic Ciocârlia, şi la al cărui brand şi nivel artistic excepţional a contribuit major. În această seară, alături de prelucrările folclorice cântate de sopranele Rodica Anghelescu, Cleopatra David, corul Divina Armonie, pianista Angelica Todea, şi alţii, eu am venit cu două piese din colecţia Anton Pann: “Până când nu te iubeam” şi “Astăzi râd, vorbesc, glumesc”, cărora li se adaugă două culegeri ale maestrului: “Of, leliţă Fevroniţă” şi “Are lelea, are, mai”. Desigur, aranjamentul muzical este semnat Constantin Arvinte, iar acompaniamentul a fost realizat de pianista Angelica Todea. Marea mea bucurie a fost că ieri, pe scena Ateneului, am reuşit să aduc mulţumire şi încântare în mintea şi sufletul publicului dar şi a maestrului Constantin Arvinte”, ne-a declarat Cristina Gheorghiu.
În urmă cu patru ani l-a sărbătorit şi ea pe maestru
Mai mult decât atât, Cristina Gheorghiu şi-a amintit şi de anul în care şi ea i-a organizat maestrului Arvinte un concert aniversar. “În urma cu doar patru ani, atunci când am lansat discul “Of, leliţă Fevroniţă realizat sub bagheta maestrului, din culegerile folclorice şi cu aranjamentele muzicale ale domniei sale, eu însămi am organizat un astfel de concert aniversar împreună cu o altă colegă, Eugenia Nedisan, la sala de spectacole a instituţiei de cultură Tinerimea Româna. Şi acela a fost un eveniment absolut remarcabil, la care ziua onomastică a maestrului Constantin Arvinte ( 21 mai) s-a împletit în mod fericit cu vinul bun, bucate alese, invitaţi pe sprânceană, presa şi televiziuni, dar mai presus de toate, muzica aleasă a domniei sale. La finalul evenimentului, sărbătoritul mi-a mărturisit că “nimeni, niciodată, nu i-a făcut o astfel de petrecere”, a mai dezvăluit Cristina Gheorghiu.