Sfârșitul de săptămână vine cu multe surprize pentru cei care vor ajunge la Constanța, la Festivalul Gustului Românesc. Chef Cătălin Scărlătescu nu numai că va găti personal, dar și-a propus să îi răsfețe pe oaspeții de la festival cu magiun pregătit la fața locului chiar de el: „Anul ăsta, la prima ediție a acestui festival, vreau să pregătesc în piață o tonă de magiun proaspăt și îmbietor. Ceaunele sunt pregătite, la fel și prunele, așa că toți cei care ne vor vizita în aceste 4 zile în Piața Ovidiu ar face bine să-și aducă la ei recipiente în care să primească magiun făcut de mine”, spune simpaticul chef.
Corturi cu design specific diferitelor regiuni ale țării, cârnați de casă, păstrăv din apele noastre, dar și preparate românești gătite în cele mai autentice moduri, precum și un strop de accente moderne aduse de celebrii burgeri ai lui chef Scărlătescu, toate acestea se vor regăsi pe mesele Festivalului Gustului Românesc. „Din dragoste pentru tradiție, așa am pornit acest proiect”, spune chef Cătălin, „pe care mi-ar plăcea la anul să îl duc în toată țara, într-o primă caravană a gusutului românesc. Așa că vă aștept pe toți, cu mic, cu mare, să mâncăm și să ne bucurăm împreună!”
Festivalul Gustului Românesc va aduce pe mesele oaspeților săi rețete românești pe care chef Scărlătescu le-a cules în drumurile sale prin țară chiar de la localnici. „Sunt fascinat de tot ce înseamnă România și nu ratez nicio ocazie de a străbate țara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit niște doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind niște foi de plăcinte cât patul, în Maramureș am gătit la foc cu bătrânii satului care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viața mea. România e cu adevărat fabuloasă, iar mâncarea noastră merită să fie readusă pe mesele orășenilor. Așa a luat naștere ideea acestui festival, în care prințesa va fi mâncarea noastră”, mărturisește chef Scărlătescu.
Timp de 4 zile Piața Ovidiu din Constanța va găzdui o manifestare gastronomică unică, în care tradiții culinare din mai multe regiuni istorice ale României vor fi aduse în fața publicului. De la rețete tradiționale ale ciobanilor, la preparate culese de la români din Moldova, Transilvania sau Maramureș, la delicatese din Dobrogea, mâncăruri celebre din Banat, Bucovina și Oltenia și specialități consacrate din Muntenia, toate vor fi pe placul gurmanzilor care sunt așteptați la festival.