fericire

Oamenii fac eforturi incredibile pentru a arăta bine, pentru a avea o carieră strălucitoare, pentru a relaționa cu cei din jur sau pentru a-și desăvârși talentele culinare. Au foarte mare grijă de exteriorul lor, însă se preocupă prea puțin de interiorul lor.

Cu cât reușim mai mult să ne acceptăm așa cum suntem, să ne vedem potențialul și să ne iubim, cu atât mai mult reușim să oferim lumii. Huffingtonpost.com a făcut o listă cu opt feluri în care te poți iubi mai mult.
1. Ai grijă de tine. Dormi suficient pentru a te simți plin de energie. Mergi la un curs de yoga sau ieși la alergat. Umple-ți frigiderul cu mâncare sănătoasă. Bea suficientă apă. Și mai ales rezervă-ți timp pentru distracție, aventură sau relaxare. Trebuie să te valorizezi, ca parte din rutina ta zilnică.
2. Folosește tehnica eliberării emoționale. Aceasta este o tehnică de vindecare în cadrul căreia îți atingi ușor anumite părți din corp în timp ce repeți o afirmație, de genul „Chiar dacă…, mă iubesc și mă accept așa cum sunt”. Dacă te simți neliniștit în legătură cu o anumită problemă, poți folosi această metodă pentru a te elibera de energia negativă și a-ți restabili calmul interior.
3. Conectează-te cu interiorul tău. Ne petrecem o bună parte a vieții considerându-ne valoroși în funcție de titlurile, rolurile și realizările noastre. Ne identificăm cu succesele și eșecurile noastre, statusul marital, funcția de la job, extrasul de cont și titulaturile, de parcă acestea ne definesc în mod categoric. Însă identitatea ta este ceva mult mai profund și etern, care nu depinde de circumstanțele fluctuante. Ești o persoană frumoasă, care merită tot ce-i mai bun, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă-ți timp să te conectezi cu spiritul tău prin meditație, yoga, printr-un jurnal periodic sau prin intermediul unei activități care-ți place foarte mult.
4. Învață să empatizezi cu tine. Cu toții avem o voce interioară critică, care ne solicită lucruri epuizante. Ne referim la propria persoană folosind cuvinte dure, pe care nici nu îndrăznim să le utilizăm cu alte personae. Comportă-te cu tine, așa cum s-ar comporta cineva care te iubește. Fii blând cu tine, mai ales dacă suferi de anxietate, dacă ai dureri sau temeri nejustificate.
5. Respectă-ți unicitatea. Ne putem crea foarte multă suferință atunci, când ne îndepărtăm de la adevărata vocație și ne ignorăm dorințele și visele, pentru a ne integra în societate și pentru a ne ridica la înălțimea așteptărilor celorlalți. Ține minte că ești un individ unic, fără precedent. Nimeni nu va mai fi ca tine și ești dator să oferi lumii o parte din darurile, talentele, pasiunile și interesele tale.
6. Oferă-ți cadrul necesar pentru a intra în contact cu emoțiile tale. Când un eveniment sau o persoană declanșează un val de durere sau furie în tine sau pur și simplu te trezești iritat fără niciun motiv, nu te culpabiliza și nu încerca să-ți inhibi suferința. În schimb, lasă-te pradă acestui sentiment. Observă unde anume în corpul tău se simte această stare și, cu dragoste, răbdare și înțelegere, spune-ți că tu nu ești așa cu adevărat. Dacă nu te agăți de această stare, ea va dispărea foarte repede.
7. Fii mulțumit de propria persoană și de prorpiul corp. În loc să te concentrezi pe ceea ce consideri că este în neregulă cu tine, concentrează-te pe lucrurile uimitoare pe care le ai de oferit. Energia se duce în direcția gândurilor tale, așa că dacă îți întrepți atenția asupra gândurilor pozitive, atunci ele își vor face simțită prezența în viața ta. Și nu uita că trupul tău este locul unde sălășuiește spiritul tău. Iubește-l, distrează-te cu el, ai grijă de el și apreciază-l pentru toate lucrurile minunate pe care ți le permite să le faci, dar nu-ți lega valoarea personală de felul în care arăți. Tu nu ești corpul tău, ci un suflet, care care un corp.
8. Adu-ți aminte că ești un simplu om. Există un mit în societatea noastră, și anume cel legat de perfecțiune și de faptul că ar trebui să ne străduim cu toții să o atingem. Adevărul este că suntem oameni cu defecte, predispuși să facem greșeli, în timp ce trecem prin această lume, și în timp ce ne dezvoltăm în funcție de experiențele noastre. Trebuie să conștientizei, că nu ești singurul care se simte vulnerabil și autocritic. Cu toții avem de înfruntat proprii demoni și încercăm, să dăm tot ce avem mai bun. Aducându-ți aminte că ești un simplu om, te poate elibera de presiune și te poate scoate din izolare.
Sursa: Click! Foto: Hepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *