Uleiul de argan, “aurul lichid” !

Ulei de argan

Ulei de argan

Uleiul de argan este un ingredient ultra-folosit in industria cosmetica datorita proprietatilor miraculoase.
Uleiul de argan a fost supranumit “aurul lichid”, fiind considerat un ingredient cheie in industria cosmetica, datorita intrebuintarilor lui multiple. Poate de aceea este atat de apreciat deopotriva de profesionistii industriei de beauty, celebritati si modele.
6 beneficii pentru piele, par si unghii
Uleiul de argan se obtine din nucile copacului argan, care creste doar in cateva regiuni din Maroc, ceea ce face din acest ulei sa fie unul dintre cele mai rare din lume. Uleiul este obtinut prin mijloace traditionale: intai nucile sunt decojite de o prima coaja si lasate sa se usuce la soare, apoi se sparg si se extrage miezul, care este usor prajit. Se adauga o cantitate mica de apa peste semintele prajite pentru a forma o pasta groasa, care este stoarsa cu mana pentru a obtine uleiului.
Uleiul de argan are intrebuintari multiple
Uleiul de argan este atat de apreciat datorita consistentei sale bogate de nutrienti: este alcatuit din acizi grasi, peste 70% sunt acizi oleici si linoleici (care au proprietati antiinflamatoare), vitamina E, antioxidanti si caroten, cu rol de hidratare puternica a pielii si a parului. Uleiul de argan se foloseste cel mai mult pentru ingrijirea parului, fiind ingredientul minune pentru repararea parului ars, uscat si tern, caruia ii da stralucire. De asemenea, uleiul este folosit si pentru ingrijirea pielii: intra mai repede in piele decat alte uleiuri, lasand-o moale si catifelata fara sa-i dea un aspect gras. Se pare ca uleiul face minuni si in ceea ce priveste anumite afectiuni: acnee, psoriasis, cicatrici. Totodata este si un aliat imbatibil impotriva imbatranirii pielii, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. In continuare iti prezint pe larg beneficiile uleiului de argan!
Uleiul de argan are beneficii pentru piele, par si unghii
1. Contine substante active care ofera un inalt grad de protectie pielii, vindeca cicatricile, are proprietati antiinflamatorii, dezinfectante si protejeaza impotriva actiunii razelor ultraviolete.
2. Are in componenta substante numite steroli care imbunatatesc conditia pielii, reduc inflamatiile si mentin hidratarea pielii. Continutul ridicat de grasimi nesaturate il face sa mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline.
3. Este considerat un produs antiimbatranire datorita vitaminei E, care neutralizeaza radicalii liberi, si saponinelor, care netezesc pielea. De asemenea, resoarbe ridurile prin actiunea asupra stratului hidrolipidic al pielii.
4. Hidrateaza parul in mod natural, patrunde in foliculul firului de par si ii intareste elasticitatea. Este, de asemenea, bun pentru parul uscat, greu de controlat, deoarece il inmoaie si il netezeste.
5. Antioxidantii naturali prezenti in uleiul de argan intaresc firul de par, reparand membranele celulare afectate. Ajuta si la cresterea parului, dar si la tratarea lui dupa ce a fost supus la temperaturile mari ale gadgeturilor de coafat.
6. Intareste unghiile. O mixtura obtinuta din doua linuri de ulei de argan si doua linguri de zeama de lamaie ajuta la intarirea unghiilor fragile si casante si de a inmuia cuticulele. Si unghiile de la picioare pot fi supuse unui tratament benefic cu ulei de argan.
Sursa: www.andreearaicu.ro
Foto: Guliver

One Response to Uleiul de argan, “aurul lichid” !

  1. Il folosesc de anul trecut, este foarte bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro