TVR, lider de audienţă. Peste 1 milion de români se uitau la Eurovision 2015 înainte să cânte Voltaj

Suedia a câştigat Eurovisionul, aşa cum au arătat-o şi cotele caselor de pariuri.  România s-a clasat a 15-a, mai bine decât indicau pariurile. Concursul  Eurovision a intrat în Cartea Recordurilor. E cel mai longeviv concurs muzical: are 60 de ani. Competiţia a transformat Televiziunea Română în lider de audienţă.


Eurovision 2015-Suedia. „Heroes”, Måns Zelmerlöw

Suedia a câştigat de şase ori concursul Eurovision, la care a participat de 52 de ori. Ultima oară, Loreen a fost cea care a cucerit trofeul, în 2012, cu piesa „Euphoria”.La anul, spectacolul „Eurovision” va ajunge iar la Stockholm, datorită lui Mans – un solist foarte îndrăgit în ţara sa, care se implică în multe cauze caritabile. El a cântat piesa „Heroes”.

România nu a primit niciun punct din Italia, unde sunt peste un milion de români

Eurovision 2015 – Rusia: „A Million Voices”, Polina Gagarina

Suedia a obţinut 365 de puncte la Viena. S-a detaşat, după o luptă strânsă cu Rusia, care a obţinut 303 puncte, unele – în huiduielile publicului, cu melodia „A Million Voices”, interpretată de Polina Gagarina.Italia a prins podiumul cu 292 de puncte cu piesa „Grande Amore”, interpretată de băieţii de la Il Volo.

 

Eurovision 2015 – Italia: „Grande Amore”, Il Volo

Italienii au primit punctaj maxim din ţara noastră. Surprinzător însă, spre deosebire de alţi ani, nu a venit nici măcar un punct pentru România din Italia, unde trăiesc peste un milion de români.(w620) Clasamentu

Piesa „De la capăt”, interpretată de trupa Voltaj, a obţinut punctaj maxim doar din Republica Moldova. Puncte au mai venit din Spania, Belgia, Israel, Portugalia, Danemarca, Ungaria şi Cipru. Cu 35 de puncte, în total, România s-a clasat pe poziţia 15 dintr-un număr record de finalişti: 27.

Finala Eurovision a coincis cu aniversarea lui Călin Goia. A împlinit 40 de ani şi toată delegaţia de la Eurovision  l-a sărbătorit.

Eurovision a intrat în Cartea Recordurilor: e cel mai longeviv concurs muzical

Anul acesta, 40 de ţări şi-au trimis reprezentanţi la Eurovision. Concursul a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai longevivă competiţie muzicală din lume. Are deja 60 de ani.

Competiţia a transformat Televiziunea Română în lider de audienţă.

 

Eurovision 2015 – România: „De la capăt/ All Over Again”, Voltaj

Minutul de aur a fost atins imediat după ora 23.30. Aproape 1 milion 300 de mii de telespectatori erau pe TVR 1, chiar înainte să cânte Voltaj. Ratingul a ajuns la 6,8 puncte, potrivit Kantar Media.Finala celei de-a 60-a ediţii a concursului Eurovision a fost vizionată de 195 de milioane de telespectatori din 45 de ţări. China a difuzat în premieră acest eveniment.

10.000 de spectatori au fost în sala Wiener Stadthalle din capitala Austriei la show-ul realizat de European Broadcasting Union în colaborare cu radioteleviziunea publică austriacă ORF.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro