Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar. Dr. Adrian Mina îți spune la ce să fii atent!

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar. Dr. Adrian Mina îți spune la ce să fii atent!

Implantul dentar este piesa ce ține locul unei rădăcini dentare și care permite refacerea unui dinte. În același timp este și unul dintre cele mai dezbatute si controversate subiecte atunci când vorbim despre sănătatea dentară. 

Medicul stomatolog Adrian Mina ne spune care este durata de viață a unui implant dentar, ce tipuri este bine să alegem și la ce să fim atenți atunci când ne supunem unei astfel de intervenții. 

Tipuri de implanturi dentare

„Există o multitudine de tipuri de implanturi. În funcție de modalitatea de inserție la nivelul osului avem implanturi introduse prin înșurubare (marea majoritate a firmelor producătoare merg pe acest sistem) și cele introduse prin ciocănire. Le recomand pe cele introduse prin înșurubare, care au forma unei rădăcini naturale a dintelui și se fixează mai bine in os”, explică medicul Adrian Mina. 

Ce materiale alegem?

Materialele din care sunt concepute implanturile sunt reprezentate în momentul de față din titan și dioxid de zirconiu. 

„Implanturile din titan sunt folosite cu succes de zeci de ani, acesta fiind indicate datorită rezistenței crescute și durabilității mari în timp. În plus, sunt bine tolerate de organismul uman. Acestea se pot folosi cu ușurință în orice zonă a cavității orale. Medicul trebuie să fie atent la diametrul, lungimea și relația pe care o va avea implantul cu gingia prezentă la acel nivel.

Implanturile din dioxid de zirconiu au o istorie mai scurtă, fiind mai recent implementate în acest domeniu. La fel ca și cele din titan, se pot utiliza în orice zonă a cavității orale, cu mențiunea că aspectul estetic al acestora este mult superior datorită culorii albe a implantului și a piesei protetice pe care va sta coroana dentară. Le recomand pe acestea din urma pentru că au un aspect ceramic și este important ca implantul și piesa protetică pe care va sta viitoare coroană să facă corp comun”, explică Dr. Adrian Mina. 

Durata de viață a implantului dentar

Medicul Adrian Mina dezvăluie că durata de viață a implantului dentar este determinată în primul rând de starea de sănătate și obiceiurile pacientului. 

„Durata de viață a unui implant dentar este în general de zeci de ani, dar acest aspect poate fi influențat de igiena necorespunzătoare a cavității orale, fumat, afecțiuni degenerative ale sistemului osos și ale întregului organism. 

De asemenea, înainte de alegerea unui implant dentar, medicul stomatolog examinează dacă starea de sănătate de a viitorului pacient permite această intervenție din prisma afecțiunilor cronice pe care le prezintă și a ofertei osoase din zona care necesită această intervenție. În ceea ce privește pacientul, după inserarea implantului, acesta trebuie să mențină o igienă riguroasă și să respecte indicațiile medicului stomatolog până la aplicarea coroanei dentare”, concluzionează medicul stomatolog Adrian Mina. 

Dr. Adrian Mina este unul din cei mai respectați medici stomatologi, cu o activitate de peste 15 ani derulată în Statele Unite, Canada și România. Printre pacienții săi se numără persoane publice din România, dar și de peste hotare. Adrian Mina își desfășoara activitatea în cadrul clinicilor proprii, DaVinci Detal Clinic, în București și Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media