„TESTAMENTUL” Părintelui Arsenie Boca, PICTAT pe zidurile Bisericii Drăgănescu!

arsenie_boca_78384900

„Sfântul Ardealului”a prevestit atentatul din 2011 când s-au prăbuşit Turnurile Gemene din SUA

Părintele Arsenie Boca a slujit la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, a mucenicit la Canal, s-a sfârşit la Sinaia, iar acum îl găseşti în Ţara Haţegului, la Prislopul său iubit. A ajutat de viu şi continuă ajută de după moarte. Mărturia sa, pictată un deceniu şi jumătate, o găseşti la 25 de kilometri de Bucureşti, la Biserica Drăgănescu. Un om cât o lume de sfinţi şi o biserică cât o mie de catedrale.

În 1986, Răzvan Lucian Petcu, sinăian de loc, avea 21 de ani și era student în anul III la Fizică, la Măgurele. Iubita sa, cu care era și coleg de facultate, l-a luat de-o mânecă și l-a dus la biserica din satul Drăgănescu, de lângă barajul de la Mihăilești, la 25 de kilometri de București. Habar n-avea tânărul fizician cum avea să-i schimbe viața acel drum.

draganescu iar

„Am intrat în biserică și l-am văzut pe părintele Arsenie Boca. Punea o cruce pe un candelabru, primit de la niște credincioși. M-a privit în ochi și mi-a zis să-l aștept în spatele bisericii. Acolo mi-a vorbit și m-a cutremurat… Mi-a spus de familia și neamul meu. Mi-a dat niște detalii, pe care n-avea de unde să le știe! Mi-a mai vorbit de preoție, deși nici nu-mi trecea prin cap, la vremea aceea… Ne-a spus să ne căsătorim și, ulterior, în ’88, i-a spus ei, din ușa altarului: «Nu vrei să rămâi aici?». Nici eu și nici ea n-am înțeles… Era un înaintevăzător, un profet, un proroc”, povestește, cu vocea tremurândă, Răzvan Petcu.

Acum, la 29 de ani de atunci, este soțul acelei fete și din 1999 e preotul paroh al bisericii din Drăgănescu, pictată de marele duhovnic român Arsenia Boca, supranumit de credincioșii ortodocși Sfântul Ardealului. O bisericuță mică, cu o pictură cât pentru o catedrală națională.

Cupola bisericii Drăgănescu - o Capelă Sixtină în miniatură

Cupola bisericii Drăgănescu – o Capelă Sixtină în miniatură

„Sfântul Ardealului”a muncit ani de zile la frescele și catapeteasma bisericii în care n-a avut voie să slujească

Biserica din Drăgănescu, cu hramul Sfântului Nicolae, a fost înveșmântată în tempera de Părintele Arsenie Boca. Din 1967, până în 1982, a muncit la ea marele duhovnic. Veneau pelerini din toate colțurile țării să-l vadă pe ieromonahul-pictor oropsit de Securitate, și lăsat fără dreptul de a mai sluji și a spovedi, pentru vina de a fi fost creștin. Și astăzi, la peste 25 de ani de la moartea sa, vin cu miile, săptămânal.

draganescu iar 2

Învierea, „Gemenii” și prorocirea

Pe peretele nordic, a pictat Învierea lui Isus Hristos. Părintele Petcu te ghidează: „E unică pentru că arată exact momentul în care trupul Său trece prin piatra de mormânt. Sugerează imaterialul, spiritul!”. Deasupra capului Mântuitorului, Părintele Arsenie Boca, pe numele său lumesc Zian Boca, a pictat două turnuri gemene în flăcări. Atunci, în anii ’70, așa și-a imaginat el începutul Apocalipsei. Când te gândești la 11 septembrie 2001, te cutremură…

A prorocit păcatele vieţii actuale

marele duhovnic a anticipat „viciile” care ne dau dependență astăzi: telefoane mobile, internet, televiziune etc.

Marele duhovnic a anticipat „viciile” care ne dau dependență astăzi: telefoane mobile, internet, televiziune, etc.

Tot pe zidul dinspre nord al bisericii se pot citi, în 20 de bule, îndemnuri la eutanasie, chirurgie plastică, dezmăț, consum de droguri și alte păcate, pe atunci, necunoscute nouă, pe vremea când marele duhovnic le imortaliza pentru veșnicie.

În 1986 și-a prorocit moartea: „Mai sunt trei calendare. Nicio zi din 1990!”.

draganescu5

În altarul Bisericii Drăgănescu, Arsenie Boca şi-a anunţat data morţii, lângă o altă pictură, cea a Sf.Ştefan Nou. Sfântul Ardealului a murit pe 28 noiembrie 1989 la Mânăstirea Sinaia. În aceeași zi cu Sfântul Ștefan cel Nou! Arsenie Boca a fost înmormântat pe 4 decembrie la Mânăstirea Prislop.
Sursa: evz.ro

2 Responses to „TESTAMENTUL” Părintelui Arsenie Boca, PICTAT pe zidurile Bisericii Drăgănescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media