Ştim că dulciurile procesate au un efect dezastruos asupra corpului, însă mai există şi alte două ingrediente la care trebuie să fim atenţi!

eva.roe

În ultimii ani, numărul românilor care suferă de diabet s-a dublat, iar apariția acestei boli este din ce în ce mai des asociată cu o alimentație incorectă, cu obezitatea sau supraponderalitatea. Astfel, în România peste 4.000 de copii suferă de diabet, în timp ce numărul adulților s-a dublat în ultimii ani, ajungând la aproximativ 2 milioane de cazuri, iar prevalența acestei boli este în creștere de la un an la altul.

Mai mult, deși diabetul zaharat de tip 2 (insulino-independent) este caracteristic persoanelor adulte, de peste 30 de ani, în ultimii ani, din cauza alimentaţiei nesănătoase, bazată în special pe mâncarea de tip fast-food, sucuri acidulate, dulciuri în exces şi a lipsei de mişcare fizică, numărul copiilor diagnosticaţi cu obezitate şi, respectiv, cu diabet insulino-independent a crescut, de asemenea.

Trei dintre cele mai periculoase alimente
Potrivit specialistului Maria Martac, biolog și director general al magazinului AlimenteSpeciale.ro, trei dintre cele mai periculoase alimente care favorizează apariţia diabetului sunt:

1. Dulciurile procesate
2. Consumul excesiv de grăsimi de origine animală
3. Consumul excesiv de pâine.

sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media