Rugăciune pentru pagubă

Dacă treci printr-o perioadă mai grea și toate lucrurile merg prost în căminul tău, există un ritual în tradiția ortodoxă care, în timp, îți aduce bucurii nesperate.

Pentru ca această rugăciune să meargă, trebuie să postești timp de 3 zile: miercuri, joi și vineri. În aceste zile, vei rosti rugăciunea “Tatăl Nostru”, vei alunga orice gând rău și vei medita asupra binelui care urmează să vină în căminul tău.

Vineri seara, va trebui să prepari o prajitură delicioasă. Cand aceasta s-a rumenit, o așezi sub un ștergar nou, de culoare albă, lângă o icoană. Sâmbătă dimineața, te vei ruga din nou: vei rosti rugăciunea Crezul, apoi o rugăciune prin care invoci sporul și bucuriile care să revină în casa ta:

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Cel prea Înalt,

Ma rog Ție cu smerenie către a Ta slavă și vrere

Dă-mi Puterea de a înmulți Pâinile și Peștii,

Cum a făcut în pustietate Puterea Ta Dumnezeiască

Când ai saturat noroadele. Vezi-ne Iisuse Hristoase Viața și nevoile

Și asemeni păsărilor cerului

Fă-ne să dobândim tot ce ne este de trebuință.

Nu cerem Dumnezeule averi, nu cerem bogății,

Ci doar atât cât cere trupul nostru muritor,

Pentru a viețui în lumea în care ne-ai lăsat, Dumnezeule Prea Înalt.

Prin puterea și voința ta, din ceea ce avem

Prin mare mila Ta, Să dăm cu dragoste celor care nu au

Astfel încât să se bucure și cel străin, și cel nevoiaș, și cel bolnav

De la masa noastră, de la casa noastră, de la toate ale noastre.

Când nevoia bate la ușă, nu rămânem ferecați, ci dăruim cu sufletul curat,

Mulțumindu-i lui Dumnezeu că avem de unde da

Din prinosul casei noastre celor nevoiași, celor străini.

Dă-ne bucuria, Doamne, că suntem în stare de a da. Amin.”

După rostirea rugăciunii, se taie prăjitura făcută și se împarte numai oamenilor nevoiași, dar nu rudelor sau prietenilor.

Cei care urmează acest ritual, vor avea numeroase bucurii financiare și spirituale în casa lor.

Rugaciune Sfantului Mare Mucenic Mina:

O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi, Sfinte, paguba mea , vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos. Minunile tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minuna. Incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti ,Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. Pentru aceasta si eu acum, fiind scarbit si in paguba, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

sursa: ortodoxia.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media