Rugăciune la început de an

parohia_sfintii_trei_ierarhi_-_piatra_neamt-foto_adrian_sirghi_7
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce ești Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, căzând în genunchi înaintea Ta, în cea dintâi zi a anului acestuia, pe Tine Te laud, Te binecuvântez, Ție îți mulțumesc și mă închin Ție, Dumnezeului nostru. Gândindu-mă la mulţimea binefacerilor pe care mi le-ai dăruit până acum şi totodată la nerecunoştinţa mea faţă de Tine, mă cuprinde mirarea că Tu, Dumnezeul meu, îmi mai îngădui să încep un alt an, pentru ca, poate, să Te supăr iarăşi cu multele mele păcate. Dar voiesc să nu mai fie aşa! Încep această zi cu mulţumire faţă de Tine şi cu hotărârea de a trăi după învăţătura Evangheliei Tale, având încredere că, de vreme ce-mi ceri aceasta, mă îmbraci și cu putere de sus, trebuincioasă ca să împlinesc voinţa Ta.
Părinte Sfinte, care m-ai creat şi mi-ai dăruit pe Fiul tău, Unul-născut spre a-mi fi Mântuitor, binevoieşte a mă ocroti cu purtarea Ta de grijă şi a mă număra de-a pururi printre fiii Tăi!
Fiule născut din veșnicie din Tatăl, care Te-ai întrupat, ai pătimit şi ai murit pentru a mă ridica la viaţa Ta dumnezeiască, întăreşte-mă cu hrana sfântă a Sfintei Euharistii, ca să Te urmez cu credință în toate zilele vieţii mele.
Duhule Sfinte, arde cu focul iubirii dumnezeieşti toată negura păcatelor şi a pornirilor mele rele, ca să devin lăcaş al Preasfintei Treimi şi lumină pentru semenii mei.
Preacurată Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, cu rugăciunile tale dăruiește-mi statornicie în bine până în clipa în care voi înceta să număr anii trecători, ca să preamăresc în veci, împreună cu toți îngerii şi cu toţi sfinţii, bunătatea fără margini a Dumnezeului nostru. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media