Rețetă de Tort cu griș și lapte, un preparat delicios, fără coacere

Este foarte ușor de preparat, ieftin și foarte delicios! Grișul cu lapte este unul dintre cele mai gustoase și simple deserturi. Cei dragi poftesc la ceva dulce, dar tu nu ai chef de copt? Atunci trebuie să încerci acest tort minunat, vei impresiona pe toată lumea cu el!

Ingrediente

  • 150 g biscuiți rotunzi
  • 1 l lapte
  • 10 linguri griș
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 lingură cacao
  • 1 borcan de compot de piersici (900 g)
  • 20 g gelatină
  • Kiwi

Cum se prepară?

Punem laptele pe foc, iar când e călduț adăugăm grișul și zahărul și fierbem amestecând continuu până se îngroașă. Când e gata grișul cu lapte, aromatizăm cu esența de vanilie și îl lăsăm să se răcească.

Frecăm untul cu mixerul, apoi îl amestecăm cu grișul rece, tot cu ajutorul mixerului. Punem jumătate din grișul cu lapte într-un vas și îl amestecăm cu cacaoua, folosind mixerul.

Punem biscuiții, strânși unul lângă altul, într-o formă de tort de diametrul 23 cm, cu pereții detașabili. Peste biscuiți punem prima dată crema cu cacao, după care vom întinde și crema albă pe deasupra.

Scoatem din compotul de piersici câteva linguri de sirop, îl încălzim puțin și dizolvăm în el gelatina.

Piersicile din compot le punem în blender, le zdrobim, apoi adăugăm gelatina. Turnăm acest amestec pe deasupra tortului și punem totul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Detașăm pereții formei și ornăm tortul cu kiwi sau cu orice alte fructe.

Prăjitura cu nucă și cremă de vanilie

Ingrediente

Pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac macinat
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt (10 g.)

Pentru crema:

  • 1 portie budinca de vanilie sau crema de vanilie
  • 200 g unt
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 2-3 pachete de biscuiti Petit Beurre

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g unt
  • 1 cutie mica nutella sau finetti

Cum se prepară?

Se bat albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare, spuma. Se amesteca usor celelalte ingrediente si se adauga bezelei.

Se pune compozitia intr-o tava, cu dimensiunile de aproximativ 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) cca. 20 de minute.

In timp ce se coace blatul se face crema de vanilie sau budinca de casa, urmand pasii descrisi in retetele de mai sus marcate cu rosu. Oricare dintre cele doua retete veti alege trebuie sa stiti ca aveti doua variante de a incorpora untul.

Una ar fi sa adaugati untul rece, taiat cubulete, direct in crema fierbinte si sa amestecati energic.

O a doua ar fi sa bateti untul spuma (lasat din timp la temperatura camerei, adica moale) si apoi sa adaugati cate o lingura de crema de vanili, rece (nu din frigider) in untul spumat pana se incorporeaza.

Crema si untul, in situatia asta, trebuie sa aiba aceeasi temperatura, pentru ca altfel crema se taie… De fapt, mai exista o varianta, cea mai rapida: sa faceti budinca asa cum o faceti in mod obisnuit, dintr-un plic cu praf de budinca, folosind insa mai putin lapte (doar 300 ml in loc de 500 ml lapte), si sa adaugati zahar dupa gust (si vanilat) si unt, dupa care sa mixati bine.

In continuare, se intinde crema peste blat si se adauga, unul langa altul, biscuitii. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, si se lasa timp de 1-2 minute.

Dupa ce da in cateva clocote se ia de pe foc si se toarna peste biscuitii din tava. Se pune tava la frigider pentru cca. 4- 5 ore, pentru ca biscuitii sa ” traga” din crema, iar prajitura sa se poata taia. Se taie bucati si se serveste.

sursa: kilocalorii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro