Polițistul român care a refuzat o mită de 80.000 de euro

politia-de-frontiera-700x525

Unui poliţist de frontieră din Sighetu Marmaţiei i s-a oferit o mită de 80.000 de euro pentru a închide ochii la contrabanda cu țigări desfășurată la granița cu Ucraina. Omul a refuzat șpaga și a organizat un flagrant delict alături de colegii săi, care s-a încheiat cu arestarea contrabandiștilor.

Într-un interviu pentru gandul.info, polițistul care a ținut să își păstreze anonimatul a povestit că iarna trecută a fost sunat de o persoană cu accent ucrainean care i-a propus să îi ofere în fiecare zi în care lucra, timp de o lună, 5.000 de euro. Suma totală ajungea la 80.000 de euro.

„Nu am fost tentat niciun moment să accept banii promişi”, a spus bărbatul care este polițist de 24 de ani.

Pentru bani, omul legii trebuia să comunice unor contrabandişti de ţigări un interval de timp şi o anumită zonă în care membrii reţelei puteau să introducă ilegal în România cantităţi importante de ţigări.

„Bărbatul (S.M.) mi-a solicitat, în mod concret, să îi comunic un interval de timp şi o anumită zonă în care ar putea să introducă ilegal în România cantităţi importante de ţigări, cu complicitatea mai multor cetăţeni ucraineni, fără a fi depistat de către poliţiştii de frontieră”, a povestit polițistul.

Acesta și-a informat superiorii, iar polițiștii au decis să organizeze un flagrant delict.

„La 11 decembrie 2014, în cadrul activităţilor procedurale coordonate de procurorul de caz, m-am întâlnit din nou cu S.M. care mi-a remis, cu titlu de avans, suma de 2.000 euro – suma care a fost depusa la dosarul cauzei -, cerându-mi să le facilitez introducerea din Ucraina în România, peste frontiera verde, a unei cantităţi de ţigări, activitate preconizată a se derula în data de 12 decembrie 2014”, a explicat polițistul.

sursa: greatnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro