Paul Surugiu – Fuego: ”Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism!”, ”Testament”, 22 – 28 mai 2017”

Paul Surugiu – Fuego: ”Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism!”, ”Testament”, 22 – 28 mai 2017
Arta dobândeşte aspecte măreţe atunci când e realizată cu pasiune şi profesionalism, reuşind să îmbine, într-o corelare perfectă, mai multe forme de mister, de simbol, de vocaţie.
Astfel, la sfârșit de primăvară, Paul Surugiu – Fuego va realiza un mini-turneu extraordinar de muzică şi poezie, o alăturare între cântec şi vers, între uimirea unor sunete de portativ şi fascinanta descoperire a esenţei sufletului românesc. Spectacolul “TESTAMENT”, căci despre el este vorba, reprezintă un omagiu adus celui ce a îmbrăţişat lumea cu toată iubirea pe care un cuvânt o poate descrie, înălţându-i simţiri şi făurind, pentru ea, un testament al poeziei. Fuego îl prezintă pe Grigore Vieru, celebrând memoria sa, mulţumindu-i pentru sclipirile dăruite în cei trei ani de colaborare, făcând o reverenţă în faţa eternităţii şi genialităţii sale.
Spectacolul “Testament” va aduce o nouă interpretare a operei maestrului Vieru, îmbinând muzica, poezia, cu elemente şi efecte speciale. Iar pe lângă aceste detalii de ordin artistic, întregul concept mizează pe emoţia descoperirii unor trăiri, unor oglinzi de spirit înălţător ce au fost transpuse simplu, în cuvintele meşteşugite cu o fărâmă de suflet românesc, pentru mamă, ţară, iubire, de către Grigore Vieru.
Viziunea îi aparţine atât artistului cât şi regizorului artistic, Conf. Univ Adriana Piteşteanu, profesoara interpretului din facultate, dascăl al multor figuri marcante pentru teatrul românesc: Florin Zamfirescu, Olga Delia Mateescu, Emil Hossu.
Proiectul acesta promite, dar fără îndoială şi dovedeşte, că Fuego nu dezamăgeşte niciodată. “Mi-am propus”, mărturiseşte el, “să vă ofer o clipă de sinceritate, o împletire de stări şi linii melodice făurite pe suportul poetic al lui Grigore Vieru, pentru a readuce un moment de normalitate, de esenţă şi de tihnă. Trecând prin mai multe stări, momentele şi imaginile create de această piesă, ce ascunde-nlăuntrul său o poveste unică despre iubire, mamă şi ţară, sunt un ceas de tăgadă în nebunia zilnică, o lumină sortită veşniciei în chip, inimă şi gând, o rugăciune, un suflet pietrificat în emoţia cuvântului şi versului atât de simplu şi frumos al maestrului Grigore Vieru, o misiune pe care am pregătit-o cu minuţiozitate pentru aceia care ştiu să aprecieze arta şi sunt mereu prezenţi la lecţia de cultură pe care o ofer cu ocazia fiecărei reprezentaţii.
“TESTAMENT este mai mult decât un spectacol de muzică şi poezie. Este felul meu de a-i mulţumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atenţia şi prietenia sa, celui ce a scris poezie, celui ce a aşternut o comoară incontestabilă în literatura neamului românesc.
Este felul meu de a exprima că opera acestui poet reprezintă un motiv real pentru care trebuie să ne înclinăm, aducând în atenţie memoria sa. Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea şi versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă şi trăirile sale despre ce eşti, cine eşti şi ce ai putea fi dacă ai descoperi ce e cu adevărat în sufletul tău.
Grigore Vieru ne-a dăruit har divin, bunătate creştina, făcându-ne să ne simţim mai oameni, mai blânzi, împăcaţi oarecum cu noi înşine, în permanenţa noastră neîmpăcare.
Vă prezint un spectacol special, realizat cu devotament şi profesionalism, alături de o echipă minunată, în care vreau să descoperim împreună arta adevărată, în forma ei pură, fără artificii comerciale.
Arta numită simplu: Grigore Vieru…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores