O sculptură din România figurează pe lista celor mai spectaculoase din lume

statuia_lui_decebal-ww_76795000 statuia-lui-decebal_43306000

Piesa sculptată direct în stanca este doar cu 6 metri mai mică decât Statuia Libertăţii din New York, cu 8 m mai înalta decât Iisus din Rio de Janeiro şi se găseşte în Banat.

Este vorba despre Chipul lui Decebal de pe Clisura Dunării.

Sculptura este cea mai înalta din Europa, de 3 ori mai înalta decât Colosul din Rodhos, iar peisajul care o încadrează este unul de vis, fiind situată chiar în cea mai spectaculoasă porţiune a Dunării din tot parcursul ei european.

Aceasta a fost finanţată şi promovată de regretatul om de afaceri şi istoric amator Iosif Constantin Drăgan. Lucrările din Golful Mraconia s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele de la Cazanele Dunării.

Vreme de 10 ani, 12 oameni au lucrat la această opera de artă în stanca, despre care se spune că a costat peste 1 milion de dolari.

Prin modelarea acestui chip în munte, Iosif Constantin Drăgan a dorit să comemoreze, dar să şi demonstreze contribuţia românilor la formarea culturilor europene, pornind de la premisa că identitatea culturală a neamului nostru poate fi definită în primul rând prin componentă să daco-tracă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro