O icoană a Sfântului Nicolae scapă în mod miraculos din flăcări

icoana-sfantul-nicolae-scapa-prin-minune-din-foc-sua-new-york-west-babylon-long-island

Biserica ortodoxă a Sfantului Nicolae, din West Babylon, Long Island (NY/SUA), aparținând Patriarhiei de Constantinopol, a fost grav avariata într-un incendiu care a izbucnit în noaptea de marți, în această săptămână.

Potrivit unui preot local, Pr. Dimitri Kazakisa, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni a unității de răcire dintr-o cameră mică din apropierea altarului sfantului lacas ortodox. Potrivit datelor preliminare, prejudiciul este estimat la milioane de dolari.

„Prejudiciul a fost cauzat de un incendiu imens. Focul a fost peste tot, in toata cladirea” – a spus el, într-un interviu pentru Radio WCBS 880 AM.

Preotul a spus că incendiul a distrus un număr mare de icoane noi, care se aflau in lacas.

„Recent, pe peretele vestic al bisericii atarnasem icoane noi. Și acum, la mai puțin de o lună și jumătate, nu mai este nimic din ceea ce era”– a spus el.
„Pur și simplu nu am cuvinte. Inima mi s-a sfasiat, atunci când am văzut cum focul distruge totul în calea sa”- a spus enoriașa Victoria Lentseres.
Dar, conform preotului Dimitrie Kazakisa, dincolo de daunele cauzate de foc în sfantul lacas, s-a intamplat si o minune:
„Singura icoana care a supravietuit complet in flăcări, a fost o icoana a Sfantului Nicolae: Biserica este a Sfantului Nicolae – icoana este a Sfantului Nicolae” – a spus preotul.
La fel s-a intamplat cu racla cu moaștele Sfântului patron Nicolae:
 
„Au supraviețuit moaștele Sfântului Nicolae!; adica, o particica din moastele sale. Aceasta relicva ne este foarte draga!”- si-a impărtășit bucuria Pr. Dimitrie.
Ar trebui remarcat faptul că este al treilea și cel mai devastator incendiu care a avut loc în Biserica Sfantul Nicolae. Focul precedent a avut loc în această biserică în anul 1992.
sursa: ordotox.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro