Leonardo DiCaprio, în audienţă la Papa Francisc – VIDEO

papa-francisc-leonardo-dicaprio

Papa Francisc l-a primit joi, 28 ianuarie, în audienţă privată, la Vatican, pe celebrul actor american Leonardo DiCaprio, care i-a vorbit suveranului pontif despre modalităţile de protejare a mediului înconjurător, informează ziarul La Repubblica.

Actorul american, al cărui tată este de origine italiană, a fost primit joi, la ora 11.30, la Palatul Pontifical de la Vatican.

„Sanctitate, vă mulţumesc că îmi oferiţi această audienţă privată”, i-a spus Leonardo DiCaprio, la începutul întâlnirii, în limba italiană, Papei Francisc.

Apoi, actorul american a continuat conversaţia în limba engleză, prin intermediul unui interpret al Vaticanului. Leonardo DiCaprio i-a oferit Papei Francisc o carte despre protecţia mediului, cu ilustraţii din operele pictorului olandez Hieronymus Bosch, explicând că tatăl lui i-a pus această carte lângă pat când era copil.

„Această carte reprezintă pentru mine promisiunea unui viitor pentru planeta noastră. Este reprezentativă şi pentru viziunea dumneavoastră şi aş vrea să vă ofer în dar această carte”, i-a spus actorul suveranului pontif.

Leonardo DiCaprio şi Papa Francisc au discutat în principal despre protejarea mediului înconjurător, o pasiune comună a celor două celebrităţi.

În decembrie 2015, Leonardo DiCaprio a rostit un discurs proecologic la Conferinţa ONU pe tema climei de la Paris (COP21), iar pe 19 ianuarie actorul american a fost distins cu „Premiul Cristal” la Forumul Economic de la Davos. Pe de altă parte, Papa Francisc a dedicat Enciclica „Laudato si’ „ temei protejării creaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro