Învierea de la Vatican, transmisiune în direct la TVR 2, azi de la ora 21.30!

Programe speciale pentru creştinii care sărbătoresc Paştele şi Floriile
Urbi et Orbi

În această sâmbătă şi duminică, la TVR 2 şi TVR HD

Credincioşii romano-catolici serbează Paştele, în acest sfârşit de săptămână, în timp ce ortodocşii întâmpină Duminica Floriilor şi se pregătesc, spiritual, de sărbătoarea Pascală de săptămâna viitoare.

Respectând tradiţia, TVR 2 a pregătit transmisiuni speciale pentru ambele sărbători din acest weekend. Ca în fiecare an, TVR 2 va reflecta în direct, de la Vatican, cele două momente speciale, pentru sărbătoarea pascală la romano-catolici.
Este vorba de Învierea de la Vatican – ce va putea fi urmărită sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 21.30. Transmisiunea în direct a acestui eveniment este prezentată şi comentată din studio de către Titi Dincă, avându-l ca invitat, din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pe preotul profesor univ. dr. Wilhelm Dancă.

Mâine, 5 aprilie, de la ora 12.30, Elena Dinu îi invită pe credincioşii romano-catolici să urmărească în transmisiune directă la TVR 2 şi TVR HD, de la Vatican, binecuvântarea apostolică şi mesajul Papei Francisc I „către Cetate şi către Lume” într-o ediţie specială Urbi et orbi.

Tot duminică, 5 aprilie, de la ora 12.00, emisiunea Cap Compas a pregătit o ediţie specială adresată telespectatorilor de religie ortodoxă: Ultima săptămână la Ierusalim -o producţie în egală măsură jurnal de călătorie dar şi documentar religios. Conform mărturiilor istorice şi biblice, Iisus Hristos a venit de mai multe ori în Ierusalim în perioada dintre Intrarea triumfală de Florii şi până la ziua Judecăţii şi a Răstignirii Lui.
Însă documentele nu relatează când şi unde a venit Mântuitorul, de unde a venit, în ce loc a înnoptat sau ce a facut în Ierusalim. Ultima săptămână la Ierusalim este un film care propune descifrarea unor faţete mai puţin cunoscute ale acestui răstimp: de la Intrarea în Ierusalim până la Răstignire. În acest demers, realizatorii Cap Compas au ajuns în oraşul în care mergea spre înnoptare Iisus Hristos, în locul în care l-a înviat pe Lazăr, pe malurile Iordanului şi în apropierea Ierihonului şi chiar în cătunul în care Iisus Hristos a încălecat pe asin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media