„Întâi şi întâi dansează sufletul! Şi mintea!” – Gigi Căciuleanu, la „Garantat 100%”

Cum e să fii văzut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. Ne povesteşte, într-o întâlnire memorabilă, artistul coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu, la Garantat 100%. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, duminică, 1 noiembrie, de la ora 23.00.

Duminică seara, la Garantat 100%, Cătălin Ştefănescu ne dă întâlnire cu unul dintre cei mai mari coregrafi şi dansatori ai României şi ai lumii, o personalitate care a creat spectacole memorabile, pe două continente.

Gigi Căciuleanu e unul dintre marii artişti plecaţi din România şi care, în paşi de dans, şi-a croit o carieră impresionantă în străinătate, devenind adevărat reper în domeniul în care s-a manifestat.

Invitatul lui Cătălin Ştefănescu a strălucit în spaţii de spectacole din toată Europa, a fost vreme de mulţi ani directorul Baletului Naţional de la Santiago de Chile, iar după 1989 creaţiile sale au încântat, din nou, şi publicul din România.

Astor Piazzola, Marius Constant, Pina Bausch, Maïa Plissetskaïa, Jeanine Richer, Jean-Michel Jarre, Guy Tudy, François Rabbath se numără printre celebrităţile dansului şi muzicii cu care a colaborat de-a lungul timpului (perioada 1978 – 1993). Coregrafiile sale intră în repertoriul Operelor din Paris, Lyon şi Avignon, al companiei coordonate de Pina Bausch: Wuppertaler Tanztheater, al Operei din Hamburg, Roma, al Teatrului La Fenice din Veneţia, Welsh National Opera din Cardiff, la SODRE din Montevideo, la Teatrul Municipal din Sao Paolo (colaborări cu compania braziliană de dans Cisne Negro), în Israel (compania Bat-Dor). Turnee cu spectacolele sale se joacă de la Paris la New York, la Berlin la Buenos Aires, Tokyo, Bruxelles.

Gigi Caciuleanu la Garantat 100%

„Duminică seara, la Garantat 100%, Gigi Căciuleanu ne vorbeşte despre cum e să fii văzut de mii, zeci de mii, sute de mii de ochi. Despre experimentele artistice ale anilor ’60. Despre ce-nseamnă să treci prin răzătoarea vârstei. Despre cum e să te expui total ca artist, să depăşeşti ideea de timp şi să-ţi duci publicul, măcar pentru câteva clipe, într-o altă lume. O lume pe care nu o putem întrezări decât atunci când îi trecem pragul, călăuziţi de un mare artist” – Cătălin Ştefănescu, despre reîntâlnirea cu Gigi Căciuleanu în studioul Garanatat 100%.

După medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, artistul vizual Dan Perjovschi, antropologul Frans De Waal, Cătălin Ştefănescu ne încântă duminică, ora 23.00, cu o nouă ediţie Garantat 100%. De data aceasta, în compania unui dansator şi coregraf de geniu: Gigi Căciuleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media