Încep lucrările la drumul către Mănăstirea Prislop. Două firme românești și-au adjudecat licitația

IMG_20150529_153408IMG_20150529_160257

Foto: 7life.ro

Lucrările de modernizare a drumului judeţean care duce la Mănăstirea Prislop vor dura doi ani de zile şi vor costa peste 8 milioane de lei, a anunţat joi Consiliul Judeţean Hunedoara, care a desemnat, în urma unei licitaţii, firmele ce vor executa contractul de reabilitare a căii de acces – transmite AGERPRES.

Reabilitarea drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcaşul de cult fiind adesea îngreunat din cauza lăţimii insuficiente a carosabilului.

Lucrările de modernizare vor începe din DN66, în localitatea Bretea Strei, şi vor continua prin satele Silvaşu de Jos şi Silvaşu de Sus, până la Prislop. Ele vor fi executate de un consorţiu format din asocierea dintre două firme româneşti, rezultatul licitaţiei nefiind contestat de către alţi competitori.

‘Preţul contractului a fost stabilit la valoarea de 8,48 milioane lei, din care proiectarea costă 396.800 lei, iar execuţia 8,08 milioane lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 23 de luni’, se arată într-o informare a CJ Hunedoara remisă joi AGERPRES.

După modernizarea drumului, traficul între Silvaşu de Jos şi Mănăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de un kilometru – între km 10,4 şi km 11,4 – drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea carosabilului va fi de nouă metri.

Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşu de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu sens unic.

Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. În zilele sfârşitului de săptămână, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

sursa: voceatransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro