Iată cum să te comporți cu oamenii toxici. Ţine cont de aceste 6 sfaturi!

Există un tip de oameni, care cu comportamentul lor negativ, conștient sau inconștient se folosesc de caracterul sau dispoziția ta schimbătoare pentru a te manipula. Astfel de oameni îţi otrăvesc constant şi insistent viaţa. Deci, cum eviți să ajungi sub ploaia acidă a acestor oameni toxici?

1.Lasă-i în trecut

Dacă ai în jurul tău oameni ce impun altora atmosfera lor distrugătoare, atunci ar trebui să-i eviţi. Şi dacă în mod constant şi insistent îţi otrăvesc viaţa, iar răbdarea, sfaturile şi atenția ta nu-i influențează deloc şi mai vezi că sunt total indiferenți, atunci întreabă-te – oare îţi trebuie astfel de persoane în viaţa ta?

Când îţi vei curăța împrejurările de astfel de persoane, vei rămâne surprins cât de uşor se respiră.

2.Nu mai pretinde că comportamentul lor e normal

Dacă nu vei fi atent, oamenii toxici neapărat se vor folosi de comportamentul lor pentru a obține ceea ce-şi doresc de la tine, pentru că crezi că e mai simplu să le oferi ce vor, decât să asculți țipetele şi acuzațiile lor. Nu fă acest lucru! Pacea pe termen scurt îţi va crea probleme pe termen lung. Oamenii toxici niciodată nu se vor schimba. Nu mai considera că sunt cum sunt şi nu faci nimic cu aceasta. Crizele de isterie constante, acuzațiile și negativismul – nu este ceea ce ar trebui să tolerezi.

3. Spune-i toate acestea

Unii oameni sunt capabili de orice pentru a-şi atinge obiectivele – să-ţi ia banii, bunurile, să umilească, să-şi bată joc, să dea vina pe tine etc. Multe dintre aceste persoane ştiu că fac rău şi spre mirare încetează să mai facă aceasta, atunci când le spui în faţă. Doar că, în jurul acestor oameni sunt persoane care preferă să tacă, până când se va găsi cineva suficient de curajos şi va spune tot ce gândește despre ei. Fii tu această persoană.

4.Insistă tu!

Lasă-i să înțeleagă că nu poți fi insultat sau umilit. Iar dacă ai încercat să-i faci să înțeleagă, iar ei sunt de neclintit, pur şi simplu lasă-i şi ignoră-i până când nu vor înțelege.

5.Nu lua comportamentul lor toxic pe seama ta.

Ţine minte, problema nu e la tine, ci la ei.

Cei mai mulți oameni toxici încearcă să provoace în interlocutor sentimentul de vinovăție, să-l convingă că el a făcut ceva greșit. Nu permite acestui lucru să se întâmple cu tine. Nu pune totul aproape de inimă, doar atunci poți câștiga adevărata libertate. Acești oameni îşi varsă negativismul nu doar pe tine, ci pe toţi cei cu care contactează. Chiar dacă îţi pare că e un conflict personal – de obicei nu e aşa.  Ceea ce spun şi fac acești oameni, în realitate se referă doar pe ei.

6.Oferă-ţi timp pentru a te odihni de oamenii toxici

Dacă eşti nevoit să trăiești sau să lucrezi cu o persoană toxică, încearcă să-ţi faci suficient timp pentru a te relaxa, a te odihni, pentru a-ţi restabili puterile. Având de a face cu astfel de oameni e foarte obositor, iar dacă vei fi neatent atunci veninul lor îţi poate pătrunde în suflet, de aceea meriți timp doar pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores