Horoscopul romanesc al dragostei

dragobete

Din batrani, fiecare luna are o denumire speciala, uitata acum de cei mai multi dintre noi. Potrivit acestei traditii, in functie in primul rand de luna de nastere, nu neaparat de zodie, oamenii se indragostesc si iubesc diferit, au noroc de dragoste sau raman holtei si fete batrane.

Gerar – Zodia Udatorului

De Gerar vin pe lume oamenii norocosi in ale iubitului. Nu se incurca in buturugi mici si cauta sa gaseasca numai dragostea curata. Sunt mestesugari in vorbe si stiu ce sa-ti spuna si cum sa te ia cu binisorul atunci cand vor cate ceva de la tine.

Sunt oameni cu firi cinstite si iti cata drept in fata atunci cand vorbesc cu tine. Se uita si la cautatura omului, si la mainile lui ca sa isi dea seama cine esti. Nu poti sa te asezi de-a curmezisul cu ei, chiar daca te iubesc ca pe ochii din cap.

Cand au zis o vorba, vorba ramane si nu e chip sa ii indupleci. Altfel, sunt chibzuiti, nu au patima betiei si nici nu umbla pe la alte case. Muierea nascuta in Gerar e apriga si desteapta, stie sa isi imblanzeasca barbatul si nu sufera langa ea omul prost sau lenes.

foto shutterstock femeie in ie

Faurar – Zodia Pestilor

Oameni molcomi si cumpatati se nasc de in zodia Pestilor. Sunt rusinosi ca fetele mari si au suflete curate. Sunt placuti la obraz si blajini la suflet dar nu sufera sa ii iei de prosti atunci cand sunt buni cu tine. Fac fapte bune fara sa astepte prinoase si cand le cade cu tronc cineva, ei nu se dau in laturi pana cand nu obtin ce vor.

Chiar daca sunt blanzi la vorba si la port, nu treci peste ei cand isi pun ceva in cap. Cand iubesc, sunt dragastosi si tin mereu cu casa. Nu calca stramb, nu mint si nici nu cauta sa traga pe spinarea celuilalt.

Martisor – Zodia Berbecului

Oamenii nascuti in Martisor nu sunt cumpatati la nimic, nici la mancare, nici la iubit. Mai calca stramb, mai spun cate o minciuna dar ti-e mai mare dragul sa stai de vorba cu ei. Cine se insoteste cu un om din zodia Berbecului, o sa traga multe, si bune si rele

Sunt destepti si iscusiti, deprind usor mestesuguri dar nu prea dau pe branci de munca. Mai bine ii lasa pe altii si ei doar sa traga foloasele. De multe ori, nici nu stii cand vorbesc serios sau cand te iau in zeflemea ca au limba ascutita si stiu sa suceasca mintea omului doar din cuvinte.

Prier – Zodia Taurului

Tare sunt dragastosi barbatii si femeile nascute in Prier. Le e sufletul numai adiere de primavara si stiu sa iubeasca fara frica. Sunt cumpatati la bani si tin de ei. Nu sunt zgarciti dar cunosc valoarea banului si de obicei, daca e sa se imbogateasca, o sa castige doar prin munca.

Isi pierd repede mintile dupa cate un chip frumos si mai ca s-ar incredere indragostiti macar o data pe luna. Cand isi gasesc jumatatea, oamenii nascuti in Prier nu mai au ochi pentru altcineva dar pana atunci, vor avea de tras destule in dragoste.

Florar – Zodia Gemenilor

Oameni iscuti la vorbe, cei nascuti in Florar sunt negustori priceputi, buni de politica sau de avocatura. Gandesc mai sucit decat altii si stiu sa citeasca bine firea omului. Sunt veseli si senini la fata, cu obrazul plin, gura carnoasa.

Greu la cade cineva cu tronc si le place sa se joace de-a indragostirea. Totusi, cand o sa ajunga sa iubeasca din toata inima, oamenii nascuti in Florar stiu sa se dea dupa celalalt dar stiu si cand sa traga spuza pe turta lor.

Nu poate sa ii minta nimeni dar ei stiu bine sa ticluiasca. Daca e sa mai calce stramb din cand in cand, nu ii stie nici vantul, nici pamantul.

Ciresar – Zodia Racului

In luna lui Ciresar se nasc oamenii foarte sensibili din fire. Sunt iuti la manie si de multe ori gelosi. Abia stiu ei sa isi tina firea in frau dar incearca sa ii ia si pe altii in stapanire. In dragoste sunt statornici dar pentru ca au obiceiul sa umble cu banuiala, devin sacaitori si cicalitori pentru celalalt.

Nici ei nu prea se joaca de-a indragosteala si cauta pe cineva care sa ii inteleaga. Ei se potrivesc fie cu firi mai molcome care sa le faca mereu dupa voie, cu cu firi mai aprinse care sa stie sa le struneasca apucaturile si geloziile.

Cuptor – Zodia Leului

Plini de mandrie si de fala, cei nascuti in Cuptor stiu sa se faca placuti. Pe unde merg sunt sufletul petrecerii si isi gasesc iute perechea mai de-o noapte, mai de doua. Sunt curati la chip, bine facuti, mladii si usurei la picior.

Le place dragostea si o sa le treaca multi prin mana pana cand o sa gaseasca pe cineva care sa aiba ac de cojoacele lor. Cand le cade de-adevaratelea cu tronc cineva si prind drag, nu se mai uita pe langa ei si nici nu umbla noaptea pe la alte case. Tin de cuibul lor, sunt muncitori si dragastosi nevoie mare!

Gustar – Zodia Fecioarei

Cei nascuti in luna lui Gustar sunt bine chibzuiti. Potriviti ca statura, ca port si ca vorba, oamenii lui Gustar au noroc in toate. Muncesc mult, de mici si invata repede valoare banului. Chiar daca nu sunt avari, nici nu le da mana sa arunce banii in stanga si in dreapta.

Sunt seriosi cu iubirea asa cum sunt ei seriosi cu orice altceva. Decat sa stea o noapte, doua cu un om care le e drag, mai bine se lipsesc si stau in banca lor pana cand gasesc omul care sa merite iubirea lor.

Acasa sunt iubareti si cu bagare de seama la perechile lor dar cand ies in lume, nici n-ai sti ca sunt insotiti cu cineva, asa pot fi de reci.

Rapciune – Zodia Cumpenei

In zodia Cumpenei se nasc oamenii iubitori de frumos, de liniste si pace. Nu le place agitatie si se feresc de petreceri zgomotoase. Nu sunt oameni imposcati si stiu cum sa se imprieteneasca dar cauta sa tina pe langa ei doar firi ca ale lor, cumpatate si linistite.

Nu se baga in certuri si nu cauta sfada dar daca ii calci pe bataturi, nu se dau in laturi sa-ti spuna vreo doua si sa te puna in banca ta. Sunt curtenitori si stiu sa sususre marunt din buze atunci cand prind drag de cineva si le vine cheful de iubit. Atunci cand iubesc din inima, nu le mai trebuie nici casa, nici masa daca si-au gasit jumatatea.

Brumarel – Zodia Scorpiei

Scorpiile sunt firi tainice si ascunse. Sunt mereu incruntati si le umbla multe ganduri prin cap. Tocmai de aceea nu e lesne sa le patrunzi in suflet.

Cei nascuti in Brumarel sunt iscusiti la vorba si prietenosi, atunci cand au chef sau cauta sa traga foloase de pe urma cuiva. In rest, nu le intri in voie decat cu zaharelul si binisorul.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro