De ce nu este bine să dormi cu părul ud

femeie-cu-parul-ud-680x420

Ți s-a întâmplat vreodată să te speli pe cap înainte de culcare și să adormi cu părul ud, eventual înfășurat într-un prosop? Ar trebui să renunți la acest obicei. Iată de ce!

Sigur ți s-a spus și ție, măcar o dată, în copilărie, că dacă te culci cu părul ud, răcești. Deși cercetătorii susțin că nu există dovezi în acest sens, atrag atenția că nu este deloc sănătos să nu îți usuci părul înainte de culcare, potrivit healthyfoodadvice.com.

Te poți trezi cu dureri de cap

În timpul somnului, temperatura corpului crește. În aceste condiții, umiditatea și temperature crescută îți vor da dureri puternice de cap la trezire.

Provoci înmulțirea bacteriilor și a ciupercilor

Pernele sunt pline de acarieni și bacterii, având în vedere că absorb transpirație, celule moarte de pe suprafața pielii ori uleiurile pe care le secretă corpul. Când dormi cu părul ud, chiar dacă îl înfășori într-un prosop, uzi perna și creezi mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor. Dacă se întâmplă să adormi cu părul ud într-o seară, dimineață lasă perna la uscat și schimbă lenjeria.

Îți slăbește firul de păr

Părul ud  se rupe mai ușor. Când dormi cu el fără să îl usuci, sunt mari șanse să te trezești cu rezultate nedorite dimineața.

Trucuri de care să ții cont, dacă dormi cu părul ud

Știm că sunt momente în care ești atât de obosită, încât nu mai ai energies ă te usuci. Câtă vreme nu se întâmplă des, nu este o tragedie, însă ai grijă să respecți câteva reguli, pentru ca efectele secundare să fie minime.

Schimbă fața de pernă cu una din satin sau dintr-un material lucios. Astfel, părul tău va aluneca pe pernă și nu se va rupe atât de ușor.

Un alt lucru pe care îl poți face când nu mai ai timp să te usuci înainte de culcare este să îți prinzi părul într-un coc lejer. Astfel, îl vei proteja, iar dimineață vei avea bucle lejere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro