pepene_rosu_680x420_76718800

Cui nu îi place o felie de pepene roșie, dulce, zemoasă și răcoroasă? Pentru majoritatea oamenilor, în peroada verii, cam devine alimentul de bază – că numai chef, putere și rezistență nu ai să staaaai deasupra aragazului, gătind ca pentru o cantină întreagă.

Cât de important e ca pepenele cu care ne rupem cârca de la piață/ magazin până acasă să fie unul cât mai bun posibil – nu verde, sec și roz… Acestea fiind spuse, știm că sfaturile noastre de mai jos vă vor fi de un real folos.

– Verifică-i butonul/ năsturelul – acesta este punctul pe care pepenele a stat pe pământ. Acesta trebuie să fie cât mai mare posibil și galben.

– Ciocăne în el și… trage cu urechea: trebuie să sune a gol.

– Aspect mat: asigură-te că pepenele e mat și nu lucios pe dinafară. Dacă e lucios înseamnă că nu e îndeajuns de copt.

– Ridică-l să vezi dacă e pe cât de mare pe atât de greu:  asta înseamnă că are multă apă înăuntru. Și tu asta vrei, nu? Un pepene zemos.

sursa: unica.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *