Cum arată scena de la Eurovision

Competiția Eurovision bate la ușă, iar gazdele se străduiesc să finalizeze lucrările pentru realizarea scenei, pe care vor evolua cei 43 de concurenți din tot atâtea țări.

Nu mai puțin de 43 de competitor se pregătesc să urce pe scena vor participa la concursul de la Kiev din luna mai. România şi Portugalia revin anul acesta, după o absenţă de un an. În 2016, țara noastră a ratat competiția, în care ar fi trebuit să evolueze Ovidiu Anton cu piesa ”Moment of silence”, fiind taxată de EBU, din pricina unor datorii mai vechi. Acum, România va fi reprezentată de Ilinca Băcilă și Alex Florea cu piesa lui Mihai Alexandru ”Yodel it”, care a câștigat selecția națională de la București pe 6 martie. România va începe repetițiile la Kiev pe 2 mai și va evolua în cea de a doua semifinală, cea din 11 mai, urmând ca finala să aibă loc pe 13 mai. Evenimentul se va desfășura la Centrul Internaţional de Expoziţii și are o capacitate de 11.000 de spectatori.

Cea de-a 62-a ediţie a concursului muzical va fi organizată de European Broadcasting Union şi de televiziunea publică din Ucraina, NTU. În 2016, concursul Eurovision a fost organizat la Stockholm și a fost câştigat de Jamala cu piesa ”1944”. Australia va fi prezentă pentru a treia oară la Eurovision. Din păcate, Bosnia şi Herţegovina nu va participa la această ediţie, din cauza restructurărilor care au loc la televiziunea naţională BHTR. Concursul european al muzicii din 2017 va fi unul special pentru Austria, Danemarca şi Marea Britanie, ţări care vor sărbători 60 de ani de la prima lor participare în 1957.

Semifinalele Eurovision 2017 vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai. Şase ţări s-au calificat direct în marea finală: Ucraina, în calitate de ţară organizatoare, apoi Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Franţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media